1

Όχι στο διάλογο απάτη ΓΣΕΕ- ΣΕΒ

 

Το ΠΑΜΕ καλεί τα Συνδικάτα, την εργατική τάξη να απορρίψουν το νέο διάλογο απάτη που στήνουν από κοινού ΣΕΒ και ΓΣΕΕ στο όνομα της κρίσης. Η εργατική τάξη έχει πείρα από τα αποτελέσματα των διαλόγων που στήθηκαν το προηγούμενο διάστημα για το ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, το εισόδημα, τις Συλλογικές συμβάσεις, που τα αποτελέσματά τους ήταν ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων της. Τώρα επιχειρούν μέσα από αυτόν το διάλογο, τη συναίνεση, τον συμβιβασμό, να μην χάσει η πλουτοκρατία από την κερδοφορία της, μεταφέροντας την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες των εργαζομένων.

Επιχειρούν να ανακόψουν κάθε δυνατότητα να εκφραστεί η εργατική τάξη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, κατά της Ε.Ε., των μονοπωλίων, με μαζικούς αγώνες καλά προσανατολισμένους, με πλαίσιο που χτυπάει την προσπάθειά τους να αποδεχτεί τα αποτελέσματα της κρίσης τους. Σε αυτήν την προσπάθεια βρίσκουν σύμμαχο τη ΓΣΕΕ, που αναλαμβάνει ενεργό ρόλο. Άλλωστε η ηγεσία της ΓΣΕΕ το ίδιο έκανε και στην περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αυτό αποδεικνύεται από τα συγχαρητήρια που έδωσε σήμερα η Πετραλιά στη ΓΣΕΕ και από τη δήλωσή της ότι «η υπεύθυνη αυτή στάση της αποτελεί πυξίδα για τη στάση την οποία πρέπει να έχουν τα συνδικάτα».

Η κυβέρνηση της ΝΔ με σύμμαχο το ΠΑΣΟΚ, με επιμέρους διαφοροποιήσεις, παίρνει μέτρα σε όφελος των βιομηχάνων, παίρνει μέτρα έτσι ώστε η πλουτοκρατία να βγει από αυτή την κρίση, που η ίδια δημιούργησε αλώβητη. Μας λένε ότι εργαζόμενοι και εργοδότες είμαστε στο ίδιο καράβι και ότι η όλοι μαζί θα σωθούμε ή όλοι μαζί θα χαθούμε. Χρησιμοποιούν τον κοινωνικό διάλογο και τη συναίνεση για να αφοπλίσουν το εργατικό κίνημα.

Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να πετάξουν στα άχρηστα την πολιτική του κεφαλαίου, των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου. Να απομακρυνθούν από τις συμβιβασμένες και ζημιογόνες ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού για τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι να δυναμώσουν τις προσπάθειες οργάνωσης της εργατικής τάξης και συγκέντρωσης δυνάμεων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στις δηλώσεις και το νέο πρόγραμμα λιτότητας που ανακοίνωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Να βρίσκονται κοντά και σε καθημερινή επαφή με τους εργαζόμενους. Να οργανωθεί η πάλη καλύτερα από τα κάτω. Να δυναμώσει η καθημερινή παρέμβαση. Παντού σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε εργοστάσιο, να υπάρχουν τα μάτια και τα αυτιά των συνδικάτων που θα επαγρυπνούν. Ο κάθε κλάδος, το κάθε συνδικάτο να έχει έτοιμο σχέδιο δράσης και παρέμβασης. Κάθε πρόβλημα, κάθε απόλυση να γίνεται μέλημα όλων των κλάδων, να εκφράζεται έμπρακτα η αλληλεγγύη σε άλλους κλάδους. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλό από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Αποτελεί εμπόδιο γι’ αυτό και πρέπει να παραμεριστεί. Αυτό το συμπέρασμα πρέπει να βγει από τους εργαζόμενους και να ενισχύσουν, να δώσουν δύναμη στο ταξικό κίνημα, στα ταξικά συνδικάτα που απορρίπτουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, που απορρίπτουν τις απαράδεκτες λογικές ότι «τώρα έχουμε κρίση και όλοι μαζί θα την ξεπεράσουμε γι’ αυτό οι απαιτήσεις να λογικές και μετρημένες».

Το ΠΑΜΕ συνεχίζοντας την οργάνωση της πάλης κατά των απολύσεων, κατά της προσπάθειας του κεφαλαίου να επιβάλλει την τριήμερη δουλειά, τη μείωση των μισθών, την αφαίρεση δικαιωμάτων οργανώνει σε όλες τις πόλεις συλλαλητήρια στις 17 Μάρτη 2009, κατά των απολύσεων, για την υπεράσπιση των ανέργων, κατά της προσπάθειας να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, προετοιμάζοντας την εργατική τάξη για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

Καλεί τα συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, των γυναικών, των μεταναστών στα συλλαλητήρια.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΗ 2009

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

Η Εκτελεστική Γραμματεία