Κινητοποίηση στη φιέστα της προγραμματικής συμφωνίας

Δημοσιεύτηκε στις

 

Απύθμενο θράσος διαθέτει το πρώτο συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της ΓΣΕΕ με τις δηλώσεις περί απρόκλητης επίθεσης και παρεμπόδισης των κοινωνικών εταίρων ΓΣΕΕ – ΣΕΒ κυβέρνηση και ΣΙΑ, στη φιέστα για την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας. Μιας συμφωνίας που αφήνει κέρδη στους κοινωνικούς εταίρους 60 περίπου εκατομμύρια ευρώ από το κονδύλι των 3,2 δις ευρώ, να τα διαχειριστούν, ενώ η εργατική τάξη βασανίζεται καθημερινά.

Δε φτάνει που στέλνουν με τις υπογραφές τους χιλιάδες άνεργους στα ψευτοπρογράμματα της κατάρτισης χωρίς μέλλον και ελπίδα κατ΄ εντολή του κεφαλαίου μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «σκούζουν» και από πάνω.

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις εκατοντάδες συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες, τους νέους και τις νέες για τη χθεσινή κινητοποίηση που χάλασε τη φιέστα, αποκάλυψε για άλλη μια φορά το «βρώμικο» παιχνίδι στις πλάτες των ανέργων και κατ’ επέκταση όλων των εργαζομένων από ΣΕΒ, κυβέρνηση, ΓΣΕΕ, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Υπόσχεται σε όλους αυτούς τους «υπηρέτες» του κεφαλαίου ότι θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική που υπηρετούν όλοι τους. Θα συνεχίσει να ξεσκεπάζει και να αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς τους. Θα συνεχίσει να διεκδικεί 1.020 ευρώ επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία για όλους τους ανέργους, μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας και όλους τους εργαζόμενους να απαντήσουν με την καταδίκη στις ευρωεκλογές αυτών των δυνάμεων και με την ψήφο τους να αχρηστεύσουν το ρόλο των οσφυοκαμπτών του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού έτσι που όχι μόνο να αναγκάζονται να κρύβονται και να υπογράφουν τέτοια τερατουργήματα, όπως έκαναν χθες, αλλά να τους στείλουν δια παντός και σπίτι τους με τον αγώνα τους αύριο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών του εργοστασίου Falk Ista στην Σερβία

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη στους εργάτες του εργοστασίου Falk Ista και στο Συνδικάτο...

Παμπειραϊκό συλλαλητήριο για το έγκλημα στην Ζώνη Περάματος BINTEO-ΦΩΤΟ

Παμπειραϊκό συλλαλητήριο για το έγκλημα στην Ζώνη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε με...

Για το εργοδοτικό έγκλημα στη ζώνη του Περάματος

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευαστική...