Απολύσεις στην Ναύπακτο «Πολύχρονος ΑΕΒΕ.»

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επιχείρηση κλωστοϋφαντουργίας στην Ναύπακτο «Πολύχρονος ΑΕΒΕ.» που προχώρησε σε τριάντα ακόμη απολύσεις εργαζομένων, κλείνοντας τμήματα της παραγωγής. Έτσι από τους 125 εργαζόμενους απέμειναν 50. Συνολικά 75 εργαζόμενοι το προηγούμενο διάστημα πετάχτηκαν στο δρόμο στο όνομα τις κρίσης.

Η εργοδοσία της εταιρίας με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να φορτώσει τα βάρη στους εργαζόμενους και να μην χάσει ούτε ένα ευρώ από την κερδοφορία της.

Ένοχη και υπόλογη και για αυτό το έγκλημα μαζί με την εργοδοσία είναι η ΝΔ και η κυβέρνησή της γιατί η πολιτική της δίνει αέρα στα πανιά της εταιρίας. Βαριές είναι οι ευθύνες και του ΠΑΣΟΚ που όχι μόνο έβαλε τις βάσεις τα προηγούμενα χρόνια ψηφιζοντας νόμους αλλά και σήμερα στηρίζει την πολιτική της κερδοφορίας των επιχειρήσεων που φέρνει ανεργία, ελαστικές σχέσεις εργασίας, αφαίρεση δικαιωμάτων.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τους απολυμένους της «Πολύχρονος ΑΕΒΕ» να οργανώσουν την πάλη τους. Μαζί με την Ομοσπονδία τους (ΟΕΚΙΔΕ) να παλέψουν ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στην τρομοκρατίας της εργοδοσίας.

Να προβληματιστούν και να καταδικάσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του Ευρωμονόδρομου. Να δώσουν απάντηση στην αντεργατική πολιτική που επιδιώκει να ενισχύει με ζεστό χρήμα και μέτρα σε όφελος της εργοδοσίας, όπως έγινε πρόσφατα και με τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής στην Πράγα. Για να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Οι πρώτες ανακοινώσεις καταδίκης του νομοσχεδίου για την υγεία

Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού κατά...

Όλοι στον αγώνα υπεράσπισης του δικαιώματος του λαού σε δωρεάν υγεία

 Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη σε μαζική, αγωνιστική απάντηση, ενάντια στο νομοσχέδιο σμπαραλιάσματος...

Black Friday: Εργαζόμενοι σε Εμπόριο-Διανομές Απεργούν σε πολλές χώρες

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους πολλών χωρών, σε όλο τον κόσμο,...