Νέα αντιασφαλιστικά μέτρα

0
image_pdfimage_print

 

Χωρίς δισταγμό η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει την αντιασφαλιστική επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Η έκθεση της Αναλογιστικής Αρχής για τα ασφαλιστικά ταμεία, που την παρήγγειλε η κυβέρνηση με τις υποδείξεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, είναι αποκαλυπτική για τις νέες αντεργατικές επιλογές που σχεδιάζουν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις και τις αξιώσεις του κεφαλαίου.

Η πρόταση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, μαζί με την συνέχιση της επίθεσης για την κατάργηση των ΒΑΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη, επαναφέρει ξανά ένα σχέδιο αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωσης των συντάξεων στο κατώτερο δυνατό επίπεδο (μετατρέπει στην ουσία τις συντάξεις σε ακόμα πιο άθλια επιδόματα πείνας).

Επίσης στοχεύουν στην επιτάχυνση και την προώθηση της ιδιωτικοποίησης σε υγεία – πρόνοια. Σπρώχνει με τη λεγόμενη σύγκλιση των παροχών υγείας όλους τους εργαζόμενους εξισώνοντάς τους προς τα κάτω, με πρόφαση τις δαπάνες στον τομέα της υγείας – πρόνοιας.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε κατάσταση ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ. Να προετοιμαστούν για απεργιακές πανελλαδικές κινητοποιήσεις και όλες τις μορφές πάλης για τη ματαίωση αυτών των σχεδίων. Να οργανωθεί ο αγώνας για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Να ενταθεί η πάλη για τη διεκδίκηση κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων που να ανταποκρίνονται στις σημερινές αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων.

Επιβάλλεται οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και τους ΣΥΝ-εταίρους τους, που υλοποιούν τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. – κατευθύνσεις του κεφαλαίου και προσπαθούν να σαρώσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, σπρώχνοντας τους στην εξαθλίωση.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.