Κινητοποιήσεις Ομοσπονδιών για ΣΣΕ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Οι εργαζόμενοι στους κλάδους των οικοδόμων των τροφίμων ποτών, των λογιστών συνεχίζουν την πάλη τους με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αξιοποιώντας όλες τις μορφές (απεργίες κλπ.), για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η σύγκρουση αυτή με ορισμένους από τους πιο ισχυρούς εργοδότες και μονοπώλια της χώρας μας και το αποτέλεσμα της αφορά όλη την εργατική τάξη.

Πρέπει άμεσα και αποφασιστικά να εκφραστεί η αλληλεγγύη, η κοινή δράση της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων.

Οι εργοδότες έχοντας την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και αξιοποιώντας την προδοτική στάση της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε. δεν επιδιώκουν μόνο να μη δώσουν αυξήσεις στους εργαζόμενους, παρά τα προκλητικά και αμύθητα υπερκέρδη τους. Επιδιώκουν να καταφέρουν καίριο κτύπημα στο θεσμό των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων που αποτελούσαν και αποτελούν μια ελάχιστη δικλείδα ασφαλείας. Δικλείδα πού αποχτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε περίοδο μεγάλης κινητικότητας των εργαζομένων από ειδικότητα σε ειδικότητα, από κλάδο σε κλάδο και από χώρα σε χώρα.

Ταυτόχρονα θέλουν να καταφέρουν πλήγμα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο Π.Α.Μ.Ε πού αυτό και μόνο δίνει την μάχη της υπογραφής ουσιαστικών συλλογικών συμβάσεων.

Η σύγκρουση αυτή εξελίσσεται επίσης σε μια περίοδο που το ευρωπαϊκό κεφάλαιο, μέσω των πολιτικών του εκφραστών στην σύνοδο κορυφής στην Πράγα αλλά και των εθνικών κυβερνήσεων, δείχνει με ακόμα πιο επιθετικές διαθέσεις τα δόντια του. Ακόμα χειρότερα φορολογικά-ασφαλιστικά- κατασταλτικά και εισπρακτικά μέτρα πάνω στα παλιά φορτώνει η κυβέρνηση στην <<καμπούρα μας>>.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ TAΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Τα αποτελέσματα του αγώνα των εργαζομένων στον ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ, στο ΚΑΖΙΝΟ της ΠΑΡΝΗΘΑΣ, στη <<ΖΩΝΗ>> και αλλού επιβεβαιώνουν ότι ο αγώνας και η μόνη επιλογή για τους εργαζόμενους είναι και αποτελέσματα φέρνει.

Συντονισμένα και αποφασιστικά διεκδικούμε:

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Για το εργοδοτικό έγκλημα στη ζώνη του Περάματος

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευαστική...

Συλλαλητήριο στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για το έγκλημα στο Πέραμα ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης αλλά και πορεία στους...

Απεργία και κινητοποίηση στο υπ.Ναυτιλίας για το έγκλημα στη Ζώνη Περάματος ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα και κινητοποίηση στο Υπ.Ναυτιλίας πραγματοποίησαν...