Με το λαό ενάντια στα μονοπώλια η δική μας γραμμή ενότητας

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΡΑΜΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Μέχρι τους πρώτους μήνες του 2012 θα ολοκληρωθούν οι εκλογές στα σωματεία των Δήμων της Αττικής για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων τους και την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας του κλάδου(ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Αυτές οι εκλογές γίνονται μέσα στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης, της σφοδρής αντιλαϊκής επίθεσης κεφαλαίου και του συνόλου του αστικού κόσμου ενάντια στο λαό, τους εργατοϋπάλληλους, τη νεολαία, τους ανέργους.

Σε τούτη την αντιλαϊκή επιδρομή η δημοσιοϋπαλληλία αλέθεται εξίσου αλύπητα με τους συναδέλφους στον ιδιωτικό τομέα.

Το τσάκισμα των μισθών, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τα οδυνηρά χαράτσια, οι απολύσεις μέσω εφεδρείας που θα αγγίξουν τις 200 χιλιάδες μέχρι το 2013 είναι όψη του ίδιου νομίσματος και συμπληρώνει το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων, των εκατοντάδων χιλιάδων απολύσεων, της εκ περιτροπής εργασίας, που τα αφεντικά περνάνε στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις με τις πλάτες της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Στόχος κράτους – κυβέρνησης μαύρου μετώπου – αφεντικών ο φτηνός, εξαθλιωμένος εργατοϋπάλληλος, αναγκαίο καύσιμο υλικό για τον ανταγωνισμό και την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Η κρίση η ευκαιρία της Λυκοσυμμαχίας να μην αφήσει τίποτα όρθιο από δικαιώματα που κερδήθηκαν με αίμα και αγώνες.

Σε τούτες τις συνθήκες ο κυβερνητικός συνδικαλισμός ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ εμφανίζεται απαξιωμένος, πιο γυμνός από ποτέ!

Ο συνεταιρισμός τους με τις κυβερνήσεις τους, τους έχει φθείρει στις συνειδήσεις των εργαζομένων, δεν περισσεύει πια ούτε ψίχουλο για να μοιράσουν από το τραπέζι του κοινωνικού εταιρισμού που για χρόνια έστρωναν και υπηρέτησαν.

Επιδόματα, υπερωρίες, επιτροπές και αναρρίχηση στη διοικητική ιεραρχία, τελείωσαν τα ψωμιά τους, το αστικό κράτος δείχνει αφτιασίδωτο το αποκρουστικό του πρόσωπο, φτύνει αυτό που χτες το υπηρέτησε.

Το όραμα του ευρωμονόδρομου έγινε ο εφιάλτης λαών και εργαζομένων. Οι υμνητές του, στο εργατικό κίνημα, λαγοί του μεγάλου κεφαλαίου ύφαναν δίχτυ αποπροσανατολισμού για τις λαϊκές – εργατικές δυνάμεις και σήμερα βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

Στο ίδιο δίχτυ, της λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε, συνεχίζεται απροκάλυπτα και σήμερα ο εκβιασμός του λαού από αστικές πολιτικές δυνάμεις, πλουτοκρατία, ΔΝΤ. Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός θλίβεται για το οικοδόμημα του κεφαλαίου που τρίζει.


Καμιά αυταπάτη! Το όραμα τους είναι ορυμαγδός για Λαό και εργαζόμενους.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ δεν αλλάζουν. Είναι συνένοχοι στο έγκλημα, δούλεψαν το δρόμο για να φτάσουμε απροετοίμαστοι στο βωμό της πλουτοκρατίας.

Η λεκτική σημαία του «αντάρτικου» απέναντι στο μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ είναι κάλπικη. Το κάλεσμα τους για «ενότητα όλων των εργαζομένων» είναι η καραμέλα για να μας ξανακρεμάσουν στο άρμα μιας τάχα φιλολαϊκής διαχείριση της κρίσης.

Δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια στο επίπεδο της ομοσπονδίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ, σε πολλά επιχειρησιακά Δήμων οι δυνάμεις του ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ (Αυτόνομη παρέμβαση), της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Συσπειρώσεων).

Χέρι – χέρι στις ράγες του ευρωμονόδρομου, «αριστερός» μαϊντανός στην αυταπάτη ότι τάχα αστικό κράτος και θεσμοί του, όπως οι Δήμοι, ως «καλοί ποιμένες» μπορούν να παρεμβαίνουν για την ευημερία κεφαλαιοκρατών και εργατοϋπαλλήλων.!

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Τελευταία «υπηρεσία» της πλειοψηφίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ είναι άλλη μια «γνωμοδότηση» πληρωμένου δικηγόρου γιατί δεν είναι «νόμιμο» να ανοίξουν οι πόρτες των σωματείων για συμβασιούχους συναδέλφους! Με αυτά τα κατάπτυστα ντροπιαστικά όπλα σέρνει το Σωματείο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ σε ασφαλιστικά μέτρα, επιχειρεί να μπλοκάρει και να ακυρώσει την δράση του. Να ακυρώσει τη συντριπτική απόφαση της μαζικής Εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του Σωματείου στις 30/11/2011 που τα πρωτοπαλίκαρα της ΠΑΣΚΕ παραβρισκόμενα εκεί κατάφεραν να πάρουν με το μέρος τους από τους 280 συναδέλφους μόλις 15!! Τους προειδοποιούμε, την ταξική πάλη, τα δικαστήρια και η εργατική αριστοκρατία δεν μπορούν να την σβήσουν!!

Απολύονται κατά εκατοντάδες συνάδελφοι ως έφεδροι και συμβασιούχοι, ”κουρεύονται” οργανικές θέσεις και υπηρεσίες, εφορμούν οι ιδιώτες και οι δημότες γίνονται πελάτες και η παρέα της ομοσπονδίας το χαβά της.

Θέλει τα σωματεία νεκροταφεία νομιμότητας στο σύστημα, αντί για εργαλεία αγώνα, φρούρια για την φατρία της εργατικής αριστοκρατίας.

Ο λύκος προβιά αλλάζει όχι περπατησιά λέει ο λαός μας.

Καλούμε κάθε τίμιο συνάδελφο και συναδέλφισσα σε επαγρύπνηση!!

Να απομονώσουν από τις τάξεις μας τη σαπίλα των συμβιβασμένων, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, τα τσιράκια των Δημάρχων.

Σήμερα έχουμε όλες τις αποδείξεις και την πείρα για να οργανώσουμε την πραγματική ενότητα του κλάδου, την πιο πλατιά ενότητα εργατοϋπαλλήλων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τα φτωχά λαϊκά στρώματα που τσακίζονται στις γειτονιές της Αττικής, την νεολαία.

Η γραμμή της ενότητας έχει μια σημαία:

Με το Λαό ενάντια στα Μονοπώλια και τα πολιτικά στηρίγματά τους.

Τούτη η σημαία δεν έχει λαθρεπιβάτες, δεν χωράει την εργατική αριστοκρατία, δεν χωρίζει τους συναδέλφους με το επάγγελμα και την εργασιακή τους σχέση. Τούτη η γραμμή είναι μονόδρομος για την λαϊκή αντεπίθεση, για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας όχι σαν σκλάβοι του 21ου αιώνα άλλα σαν αφέντες του πλούτου που παράγουμε

Δώστε δύναμη στις ταξικές δυνάμεις, στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ανοίξτε, με την δική σας συμμετοχή στην οργάνωση της πάλης, στέρεους δρόμους για την ζωή που μας ανήκει.

Με γερό Κλαδικό ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ στην ΑΤΤΙΚΗ, με ενισχυμένες τις ταξικές δυνάμεις στα πρωτοβάθμια του κλάδου οργανώνουμε ταξική γραμμή αντιπαράθεσης με το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης, με τις δυνάμεις τους σε Δήμους και Περιφέρεια. Ισχυρό μέτωπο πάλης και αλληλεγγύης για το δικαίωμα στην δουλειά, στο μεροκάματο, στην δωρεάν υγεία, παιδεία, την πρόσβαση στον πολιτισμό και τον ελεύθερο χρόνο.Οι Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Περισσότερα

Κινητοποιήσεις σε CEPAL και doValue – Απετράπηκαν πλειστηριασμοί(BINTEO-ΦΩΤΟ)

Μετά από κινητοποιήσεις σωματείων και φορέων στα funds CEPAL και doValue απετράπηκαν πλειστηριασμοί λαϊκών...

Συνέδριο Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων – Βήμα Κήρυξης της νέας Αντεργατικής Επίθεσης Εργοδοτών-Ευρωπαϊκής Ένωσης

https://youtu.be/a_K6jvkA-8I Την Παρασκευή 26 Μάη, ολοκληρώνεται στο Βερολίνο το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων-ΣΕΣ. Ένα...

Το Συνέδριο της IndustriAll, οι μηχανισμοί των εργοδοτών, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του QATARGATE δεν έχουν θέση στην Θεσσαλονίκη!

       Στην Θεσσαλονίκη των αγώνων και της εργατιάς δεν έχουν θέση οι υπηρέτες των...