Πρωτόκολλα προσαρμογής

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το ΠΑΜΕ καταδικάζει τα πρωτόκολλα προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας στις ιμπεριαλιστικές συμφωνίες που ψήφισαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για ευθυγράμμιση στην γνωστή γραμμή των τρομονόμων και στην υποταγή ουσιαστικά στις απαιτήσεις του μεγάλου «αφέντη» ΗΠΑ τόσο της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικότερα.

Οι συμφωνίες αυτές ουσιαστικά υπερισχύουν και είναι υπεράνω ακόμα και του συντάγματος αφού ότι προστατευτικό υπήρχε ξεπερνιέται και η εντολή των ισχυρών Η.Π.Α. είναι διαταγή για τους «υποτακτικούς».

Με βάση τις «συμφωνίες» που υπογράφτηκαν όποιον θεωρούν οι Αμερικάνοι ύποπτο πρέπει μέσα από ‘διαπραγματεύσεις» να τους τον παραδίδουμε ακόμα και αν έχει παραπεμφθεί κα αθωωθεί στην χώρα μας.

Ξέρουμε πολύ καλά ποιους θεωρούν υπόπτους οι Αμερικάνοι, όλους όσους αγωνίζονται, όλους όσους δεν σκύβουν το κεφάλι, όλους όσους δεν υποτάσσονται στην πολιτική του κεφαλαίου.

Οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές στόχο έχουν να γενικεύσουν την επίθεση ενάντια στους λαούς και σε κάθε αγωνιζόμενο. Καταλαβαίνουν ότι οι λαοί αρχίζουν να αντιδράνε να μην δέχονται παθητικά τις αποφάσεις τους.

Βλέπουν ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα σε όλο τον κόσμο αρχίζει να δυναμώνει. Βλέπουν λαούς που τους θεωρούσαν πρόθυμους να αντιδρούν. Να διεκδικούν καλύτερη ζωή. Παρακολουθούν εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις να γυρνάνε την πλάτη τους στα τσιράκια τους όπως είναι η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) και ανησυχούν.

Παίρνουν τα μέτρα τους θωρακίζοντας την εξουσία τους, προστατεύουν τα κέρδη τους. Το επόμενο διάστημα το κολαστήριο του Γκουατάναμο θα είναι «παιδική χαρά» μπροστά στα νέα Γκουατάναμο που σχεδιάζουν.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας να καταδικάσουν την νέα τρομοκρατική συμφωνία που Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στη Βουλή και αμφισβητεί δημοκρατικά- συνδικαλιστικά- πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Να δυναμώσουν την πάλη τους, να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις τους, να ορθώσουν το ανάστημά στα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Να παλέψουν με όλη τους την δύναμη ενάντια στην αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ντόπιων εκφραστών τους.

Να οργανωθούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ για αποτελεσματική αντίσταση και αγώνα.

Για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς τρομοκρατία και ανασφάλεια. Για την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης. Γιατί τον πλούτο τον παράγει η τάξη μας και της ανήκει.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Η «Τρελή του Σαγιό» στην Ηλιούπολη

Το Σάββατο 30 Σεπτέμβρη στις 8.30μμ στο ανοικτό δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» θα...

Για τις απολύσεις στην “Αθηναϊκή Ζυθοποιία”

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή και...

Νέα αποστολή υλικής βοήθειας για τους πληγέντες στη Θεσσαλία ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

 Νέα αποστολή υλικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από Συνδικάτα, εργαζόμενους και μαζικούς φορείς, φορτώθηκε σήμερα...