Όχι στην απόλυση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Forthnet – Netmed

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FORTHNET – NETMED
(Αρ. Διαταγής Πρωτοδικείου 523/2013)

 ______________________________________

***Διώκουν τη συνδικαλιστική δράση για να μη βρουν αντίσταση στα σχέδια τους!***

Παίρνουνε τα μέτρα τους, Παίρνουμε τα δικά μας!

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

 

Η επίθεση της εργοδοσίας συνεχίζεται με προκλητικότερο τρόπο, με την απόλυση μέλους του ΔΣ του σωματείου μας. Πρόκειται για δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης, ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζόμενων για ένα καλύτερο αύριο. Οι μεθοδεύσεις της Forthnet δεν είναι μεμονομένες. Αντίστοιχες απολύσεις έγιναν και γίνονται και σε άλλες εταιρείες του κλάδου και γενικότερα. Είναι φανερό ότι μεθοδεύουν μεγαλύτερες επιθέσεις στα δικαιώματα μας και παίρνουν τα μέτρα τους απολύοντας πρωτοπόρους συναδέλφους. Συνάδελφοι, που το προηγούμενο διάστημα στάθηκαν πλάι μας για να διεκδικήσουν τη ζωή που μας κλέβουν, που διεκδίκησαν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που διεκδίκησαν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

 

Η εκδικητικη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους, να περιορίσει τη συνδικαλιστική δράση, να μας περάσει το μήνυμα οτι όποιος σηκώνει κεφάλι, απολύεται. Μας θέλουν μόνους, ανοργάνωτους, χωρίς ισχυρό σωματείο για να μας κάνουν ο,τι θέλουν μπρος στις επικείμενες εξελίξεις. Να μη μιλάμε για τους πονοκεφάλους και τα μέτρα ασφαλείας, να μη μιλαμε για την κακοπληρωμένη εργασία, να μη μας περνάει απ’ το μυαλό ότι στο 2015 μπορούμε να διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

 Ο εχθρός είναι εδώ λοιπόν συνάδελφοι, Έχει όνομα και επώνυμο, έχει νομικό οπλοστάσιο απο τις κυβερνήσεις που κυβέρνησαν και κυβερνούν, πατώντας σε αποφάσεις της ΕΕ.  Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι εδώ. Την προηγούμενη εβδομάδα τέσσερις εργαζόμενοι από το εμπορικό πετάχτηκαν στον καιάδα της ανεργίας. Η τελευταία εβδομάδα του 2014 μοιάζει με την πρώτη του 2015. Η εβδομάδα πριν τις εκλογές όπως και η εβδομάδα μετά από αυτές έχουν την ίδια άνοστη γεύση για εμάς τους εργαζόμενους. Οι απολύσεις είναι εδώ και είναι δεκάδες! Οι επιχειρηματικοί όμιλοι που μαζί με τις εκάστοτε κυβερνήσεις και την ΕΕ πέρασαν τη θηλιά στον λαιμό μας, συνεχίζουν να θησαυρίζουν. Η εντατικοποίηση κλιμακώνεται. Σε όλα τα τμήματα η τρομοκρατία έχει γίνει καθεστώς. Προετοιμάζουν τη νέα σφαγή στα δικαιώματά μας και μας θέλουν συνένοχους σε αυτή! Καθημερινά γίνονται ατομικές ή ομαδικές συναντήσεις με προϊσταμένους, οι οποίοι με κορώνες περί ομαδικού πνεύματος και κοινού στόχου θέλουν να μας δέσουν χειροπόδαρα.

 

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Απειθαρχούμε, παλεύουμε οργανωμένα μέσα από το Σωματείο μας.

 

Όλοι στον αγώνα να παρθούν πίσω οι απολύσεις των συναδέλφων μας. ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, τη βροντερή φωνή των εργαζόμενων. Ετοιμαζόματε να δώσουμε σκληρή μάχη για να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας μας, να προασπίσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας. Προετοιμάζουμε την 1η Γενική Συνέλευση της χρονιάς. Είμαστε σε μόνιμη επιφυλακή, σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μην πληρώσουμε εμείς το μάρμαρο.

 

ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟΛΥΣΗΣ

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
– Να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας -Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων – Να σταματήσουν οι απολύσεις και οι συνδικαλιστικές διώξεις.
– Υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης, να προσληφθούν από τη Forthnet όλοι οι επενοικιαζόμενοι συνάδελφοι, να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου για όλους τους εργαζόμενους, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μισθοί και δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
– Να προχωρήσει ο έλεγχος, που ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες του Σωματείου, στους χώρους εργασίας και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που αντιστοιχούν στις ιδιαιτερότητες της δουλειάς μας.

 

 

Για το Δ.Σ:
Ο Πρόεδρος   : Κων/νος Θεοδωρόπουλος  
                                      
Ο Γραμματέας : Κων/νος Ραουζέος             

  www.sefn.org E-mail :[email protected]

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: 9 Μάρτη αποκριάτικο πάρτι στις 9μμ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Σας καλούμε στο αποκριάτικο πάρτι που συνδιοργανώνουμε με το Σωματείο του Χρηματοπιστωτικού στα...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 – 5/4/2024

Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 - 5/4/2024 - Φουαγιέ Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας  Η...

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Ελασσόνας: Για την Απεργία στις 28 Φλεβάρη

Στις 28 Φλεβάρη ενώσαμε τις γροθιές μας, γίναμε η φωνή των αδικοχαμένων ανθρώπων σε...