Τρίτη, 4 Οκτωβρίου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
“GRAND RESORT LAGONISSI”

0

Από την αρχή της σαιζόν οι εργαζόμενοι στο “Grand Resort Lagonissi” ζούμε την πρωτοφανή προσπάθεια της εργοδοσίας να βάλει χέρι στα λεφτά μας, αυτά που κερδίζουμε χάρη στην κοπιαστική εργασία μας.

Επί δεκαετίες έχει καθιερωθεί αρκετοί συνάδελφοι που εξυπηρετούν πελάτες να παίρνουν εκτός του μισθού τους και τα φιλοδωρήματά τους. Όλα αυτά τα χρόνια τα αφεντικά δεν είχαν κανένα δικαίωμα να επέμβουν και να ρυθμίσουν τα φιλοδωρήματά μας, οι εργαζόμενοι τα παίρναμε πάντα στα χέρια μας και τα μοιράζαμε κατά τον τρόπο που κάθε τμήμα είχε ορίσει.

Ξαφνικά αποφάσισε η εργοδοσία να κρατάει τα φιλοδωρήματα που δίνονται ηλεκτρονικά (κάρτες κ.λπ.) και να μην τα δίνει στους εργαζομένους.

Η Επιθεώρηση Εργασίας τους έκανε σύσταση να δώσουν τα φιλοδωρήματα, το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή διαμαρτυρήθηκε έντονα. Τα αφεντικά, κάνοντας επίδειξη εργοδοτικής ισχύος, αγνόησαν και την αρμόδια αρχή και τα δίκαια αιτήματά μας.

Οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται δέχονται επίθεση και ύβρεις από στελέχη του ξενοδοχείου κι έχει χαθεί κάθε έννοια ηρεμίας και ομαλότητας στον χώρο εργασίας μας. Συνάδελφοι αντιμετωπίζονται προσβλητικά επειδή διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους.

Όλοι οι εργαζόμενοι του “Grand Resort Lagonissi”, ανεξάρτητα αν παίρνουμε φιλοδωρήματα ή όχι, συμπαραστεκόμαστε χωρίς αστερίσκους στους συναδέλφους μας που στερούνται τα φιλοδωρήματά τους και στο σωματείο μας και στον αγώνα που κάνει.

Τα φιλοδωρήματα ανήκουν μόνο στο προσωπικό και μόνο το προσωπικό αποφασίζει πώς και σε ποιον θα διατεθούν.

Αυτό είναι κανόνας που ισχύει για δεκαετίες και πρέπει να το σεβαστεί και η εργοδοσία, όπως έκανε τόσα χρόνια.

Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί το πλιάτσικο σε βάρος μας! Μέχρι να δικαιωθούμε θα διεκδικήσουμε τον σεβασμό των δικαιωμάτων και του κόπου μας ανυποχώρητα!

Να μας απαντήσει η εργοδοσία πού βρίσκονται τα λεφτά μας, ο μισθός μας! Με ποιο δικαίωμα τα παρακρατά; Τι παιχνίδι παίζει στις πλάτες των εργαζομένων; Πού και σε ποιον πάνε τα λεφτά μας;

Να δοθούν τώρα όλα τα φιλοδωρήματα στους εργαζομένους! Είναι ο μισθός μας για την εργασία μας!

Η αυθαιρεσία δεν θα περάσει!

Κάτω τα χέρια από τα λεφτά μας!

Λαγονήσι, 22.7.2022

Οι εργαζόμενοι του Grand Resort Lagonissi

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.