Ψήφισμα Συμπαράστασης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου στους απεργούς της COSCO

Δημοσιεύτηκε στις

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με τρίτη 24ωρη απεργία στις 1/06/2018, μετά από μαζική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο εργασίας τους, από το σωματείο της ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.

Καταδικάζουμε τις υπονομευτικές ενέργειες της Διοίκησης της COSCO σε βάρος των λιμενεργατών, που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν χθες ενάντια στην απεργία τους, με την κατάπτυστη απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιώς να την κρίνει παράνομη και καταχρηστική. Ενώ σήμερα σε συνέχεια της τρομοκράτησης των απεργών κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας αυτή τη φορά να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Ο αγώνας των λιμενεργατών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, για δουλειά με δικαιώματα.

Είναι απάντηση στα επιχειρήματα της Κυβέρνησης για “δίκαιη ανάπτυξη” προς όφελος των εργαζομένων. Με την Cosco να μετράει εκατομμύρια κέρδη και τους εργαζόμενους να μετράνε απώλειες σε μισθούς και δικαιώματα, σακατεμενους συναδέλφους τους.

Το ΔΣ του Σωματείου μας, καλεί όλα τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα στο νησί μας και όλους τους συναδέλφους μας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράσταση τους στο δίκαιο αγώνα των λιμενεργατών για:

  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

  • ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΒΑΕ

  • ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  • ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

  • ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...