Ψήφισμα Συμπαράστασης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου στους Παλαιστίνιους Απεργούς Πείνας

0

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους Παλαιστίνιους απεργούς πείνας και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων.

Το Ε.Κ.Α. εκφράζει την συμπαράσταση των εργαζομένων και του λαού της περιοχής, στους πάνω από 1.500 Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ, που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 17 Απρίλη, ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους, διεκδικώντας την επαναφορά δικαιωμάτων, που τους τα έχουν στερήσει, όπως:

πρόσβαση σε γιατρούς και φάρμακα,

συχνότερες επαφές με τους δικηγόρους και τις οικογένειές τους,

την κατάργηση της φυλάκισης χωρίς δίκη

την κατάργηση του πειθαρχικού μέτρου της απομόνωσης.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές. Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματά τους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού να πάρει τις τύχες του στα χέρια του, κατά της ισραηλινής κατοχής που διαρκεί για δεκαετίες, με ευθύνη και των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ.

Ευθύνες έχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που αναβαθμίζει την συνεργασία σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο με το Ισραήλ, που είναι κράτος-δολοφόνος, που κλιμακώνει την επιθετικότητά του απέναντι στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης.

Το Ε.Κ.Α., τα ταξικά σωματεία καλούν την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, ενάντια στους εποικισμούς, τις φυλακίσεις και κάθε είδους μέτρων καταστολής, για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Είμαστε δίπλα στους λαούς που αγωνίζονται για να απαλλαγούν από την επιθετικότητα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Με οδηγό το σύνθημα της Εργατικής πρωτομαγιάς 2017 :

«Παλεύουμε με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».

Το Δ.Σ.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.