Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις ΖΟΥΡΑ.

0

Καλούμε να υπογραφεί το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ.

 Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του ομίλου Ζούρα που προχωρά στις απολύσεις του συνόλου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των εργαζομένων. Ανάμεσά τους τον πρόεδρο του κλαδικού μας συνδικάτου και ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μας.

 Η εργοδοσία του Ζούρα, στηριζόμενη στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική, αφού χρησιμοποίησε όλα τα μέσα για να ξεμπερδέψει με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων (καταπάτηση δικαιωμάτων, τρομοκρατία, απολύσεις, καταστολή των αγώνων, δικαστικές διώξεις κλπ), προχωρά στις απολύσεις όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των εργαζομένων βαφτίζοντας τες οικιοθελείς αποχωρήσεις.

 Η αποθράσυνση της εργοδοσίας βασίζεται στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που το αξιοποιεί και το εκμεταλλεύεται στο ακέραιο. Είναι σε ευθυγράμμιση με τα μέτρα που ήδη συζητούνται στο τραπέζι της αντιλαϊκής διαπραγμάτευσης κυβέρνησης – θεσμών, που ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνουν την απελευθέρωση των απολύσεων και το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης με μέτρα περιορισμού της, αποδεικνύοντας ότι αυτό που φοβούνται είναι ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων που βάζει στο επίκεντρο της πάλης τις σύγχρονες ανάγκες.

 Είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι του ομίλου Ζούρα βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κινητοποιήσεις για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και των κεκτημένων δικαιωμάτων, την ανάκληση των απολύσεων, την καταβολή των δεδουλευμένων, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

 Πρόκειται για έναν αγώνα που διεκδικεί το αυτονόητο, το δικαίωμα στη δουλειά με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και κατοχυρωμένα δικαιώματα.

 Είναι ένας αγώνας «καρφί στο μάτι» της εργοδοσίας, ενάντια στα αντεργατικά σχέδια για να διασφαλίσει την κερδοφορία της στα πλαίσια του ανταγωνισμού, που μεθοδεύεται με διάφορα επιχειρηματικά σχέδια (κλείσιμο και συγχωνεύσεις μονάδων, εξαγορά τους από άλλους επιχειρηματικούς ομίλους κλπ.). Το αποτέλεσμα είναι μονίμως αρνητικό για τους εργαζόμενους, με τις απολύσεις να συνεχίζονται, την απληρωσιά να φτάνει ακόμα και τους 7 μήνες κα.

 Είναι ένας αγώνας ενάντια στην πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων, με την εργοδοσία να αξιοποιεί και να εκμεταλλεύεται στο ακέραιο όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο καθώς και τον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό για να τσακίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 Είναι ένας αγώνας απέναντι στη συκοφαντία που εξαπολύει η εργοδοσία και οι άνθρωποί της μέσα στους χώρους δουλειάς με το σαθρό επιχείρημα ότι «οι αγώνες κλείνουν τα εργοστάσια». Αυτός που ανοιγοκλείνει τα εργοστάσια είναι η μεγαλοεργοδοσία που για την εξασφάλιση των κερδών της πετάει σα στυμμένες λεμονόκουπες τους εργαζόμενους στο δρόμο της ανεργίας. Τσιμέντα Χαλκίδας, ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, Plexaco, ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ,Pepsi, Τσαούσογλου είναι μόνο μερικά παραδείγματα από την περιοχή που προστίθενται στο μακρύ κατάλογο.

 Είναι ένα αγώνας που αφορά όλη την εργατική τάξη, όλα τα σωματεία της και τους συνδικαλιστικούς της φορείς.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τους μαζικούς φορείς να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ομίλου Ζούρα για:

  • Να σταματήσει κάθε δίωξη των συνδικαλιστικών οργάνων.

  • Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας.

  • Καταβολή όλων των δεδουλευμένων.

  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΖΟΥΡΑ!

Το σωματείο/συνδικαλιστικός φορέας

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.