Ψήφισμα για τους 5 Κουβανούς που διαβάστηκε στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

0

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος, όταν οι πέντε Κουβανοί πατριώτες Χεράρδο Ερνάντες, Ρενέ Γκονσάλες, Ραμόν Λαμπανίνιο, Φερνάντο Γκονσάλες και Αντόνιο Γκερέρο συνελήφθησαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και σύρθηκαν σε δίκη- παρωδία στο Μαϊάμι, μέσα σε κλίμα αντικουβανικής υστερίας που υποστηρίχθηκε μάλιστα με κρατικά κονδύλια που διοχετεύτηκαν σε δημοσιογράφους του Τύπου και της τηλεόρασης

Σήμερα από τους «πέντε» ο μόνος που έχει απελευθερωθεί είναι ο Ρενέ Γκονζάλες μετά από 13 χρόνια φυλακής και βρίσκεται στην Κούβα. Οι άλλοι τέσσερις είναι ακόμα δεσμώτες στις αμερικανικές φυλακές σε συνθήκες απομόνωσης που καταπατούν τα πιο στοιχειώδη δικαιώματά τους, και τα οποία έχουν καταγγελθεί από μεγάλο αριθμό προσωπικοτήτων και οργανώσεων σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα, αποδεικνύεται ακόμα περισσότερο ότι η όλη υπόθεση είναι μέρος και κλιμάκωση της εγκληματικής πολιτικής των ΗΠΑ, ενάντια στη Σοσιαλιστική Κούβα με τον εδώ και πάνω από 50 χρόνια πολύμορφο αποκλεισμό. Μέρος της επίθεσης είναι και η Κοινή Θέση που έχει υιοθετήσει η ΕΕ από το 1996, σε πλήρη σύμπλευση με την εγκληματική πολιτική των ΗΠΑ, που συνιστά απροκάλυπτη επέμβαση στα εσωτερικά της

Η επίθεση στην Κούβα είναι επίθεση στο δικαίωμα κάθε λαού να αποφασίζει και να ρυθμίζει ο ίδιος την τύχη, τη ζωή και το μέλλον του. Είναι μέρος της επίθεσης στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και στη ζωή των εργαζομένων, της αντικομμουνιστικής υστερίας και της έντασης του αυταρχισμού ενάντια στο εργατικό κίνημα στην ΕΕ και τα κράτη – μέλη της, σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας έχει πρωτοστατήσει με πρωτοβουλίες, ώστε να αναδειχτεί το ζήτημα και να τερματιστεί η κράτηση των αγωνιστών.

Στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση, εκφράζουμε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη μας για την απελευθέρωση και των άλλων 4 Κουβανών Αγωνιστών γιατί είναι ο μόνος τρόπος άσκησης πίεσης για να σταματήσει η άδικη και εκδικητική κράτησή τους στις ΗΠΑ.

 Το παραπάνω ψήφισμα διαβάζεται σήμερα, 6 του Νοέμβρη σ’ όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις, όπως υποσχέθηκε η Εκτελεστική γραμματεία του ΠΑΜΕ στην κόρη ενός εκ των 5 Κουβανών Αγωνιστών, κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψη της στη χώρα μας.

 

Λευτεριά στους Κουβανούς Πατριώτες

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.