Ψήφισμα Αλληλεγγύης της Γενικής Συνέλευσης του Εργατικού Κέντρου Σάμου για την 16χρονη Παλαιστίνια Αχέντ Ταμίμι

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη της 16χρονης Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι από το ισραηλινό κράτος. Το κράτος αυτό εγκληματεί καθημερινά ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Οι δυνάμεις καταστολής του Ισραήλ δε διστάζουν να τα βάζουν και με παιδιά και εφήβους όπως την Αχέντ Ταμίμι που τη συνέλαβαν σπίτι της για αντίσταση κατά των αρχών και της απήγγειλαν 12 κατηγορίες για τη δράση της ενάντια στην κατοχή του παλαιστινιακού εδάφους από τον ισραηλινό στρατό.

Η 16χρονη είναι μια από τους χιλιάδες νέους της Παλαιστίνης που παλικαρίσια παλεύουν ενάντια στη βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους, διεκδικώντας το αυτονόητο. Δηλαδή το δικαίωμά τους να έχουν τη δική τους πατρίδα χωρίς ξένους δυνάστες.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου ενώνοντας τη φωνή του με το ταξικό εργατικό κίνημα της χώρας μας, απαιτεί την άμεση απελευθέρωση της 16χρονης Παλαιστίνιας και όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και στον αγώνα του, μέχρι να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη. Μέχρι να αποκτήσουν τη δική τους ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα, με κυρίαρχο το λαό σ’ αυτήν στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Για την Γενική Συνέλευση

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Σ.

 

Περισσότερα

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Σχόλιο με αφορμή την υποκρισία του ΥΠΑΙΘΑ για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026, για ακόμη μια χρονιά, με εγκύκλιο το ΥΠΑΙΘΑ προτείνει...

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς: 28 Σεπτέμβρη Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας στις 15:00

Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη, στις 15:00 Οι πρόσφατες εξελίξεις και η...

Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Αττικής: Κινητοποίηση στη Neotex για την ανάκληση απόλυσης

Εργαζόμενοι στην ΝΕΟΤΕΧ, Το Σωματείο μας καταγγέλλει την εργοδοσία της ΝΕΟΤΕΧ Α.Β.Ε.Ε. η οποία δρώντας...