Χαιρετισμός εκπροσώπου εργαζομένων σε προγράμματα voucher, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 6 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Απευθύνουμε χαιρετισμό σε όλους τους εργαζόμενους που συμμετέχουν σήμερα στις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα σε όλους τους νέους και τις νέες που έδωσαν για πρώτη φορά τη μάχη της γενικής απεργίας κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες.

Εμείς οι νέοι άνεργοι ,απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που είμαστε στα προγράμματα απασχόλησης νέων του ΟΑΕΔ (voucher) σήμερα απεργούμε και διαδηλώνουμε!

Γνωρίζουμε πλέον από πρώτο χέρι ότι τα προγράμματα αυτά (πεντάμηνα ή οχτάμηνα) δεν φτιάχτηκαν για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας των νέων αλλά για να δοθούν στους μεγαλοεπιχειρηματίες παχυλές επιδοτήσεις και να εξασφαλίσουν «τζάμπα» εργαζόμενους!

Πρόκειται για προγράμματα υπερεκμετάλλευσης με μισθό 400 ευρώ που δεν τα δίνει καν ο εργοδότης αλλά είναι στην ουσία χρήματα που μάζεψαν με τη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος , χωρίς ασφαλιστική κάλυψη (παρά μόνο για εργατικό ατύχημα),χωρίς συντάξιμα ένσημα!!

Φτιάχτηκαν για να διαπαιδαγωγηθεί η νέα βάρδια της εργατικής τάξης στην απλήρωτη δουλειά, στη δουλειά με μεροκάματο χαρτζιλίκι, στη δουλειά χωρίς ασφάλιση!! Δηλαδή μαύρη εργασία με τη βούλα του κράτους και της ΕΕ!! Να ρίξουμε τις απαιτήσεις μας από το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, από το δικαίωμα στη δωρεάν Υγεία, στην ασφάλιση, στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά :

ü     Πολλοί από μας δεν έχουμε δει ακόμα ούτε ένα ευρώ παρόλο που έχουμε ολοκληρώσει τα θεωρητικά μαθήματα και μπαίνουμε πια στον τρίτο μήνα πρακτικής!!

ü     Μας λένε πως θα πληρωθούμε μετά το τέλος του προγράμματος ενώ όλοι μας έχουμε μεγάλη ανάγκη τα χρήματα για την επιβίωση μας, την επιβίωση των οικογενειών μας που επίσης μαστίζονται από την φτώχεια, την ανεργία!

ü     Ωστόσο καλούμαστε να πληρώνουμε κανονικά τα έξοδα της μεταφοράς μας από και προς τη δουλειά (ολόκληρα εισιτήρια, κτελ, βενζίνες)

ü     Πολλοί από μας δεν μπορούμε καν βιβλιάριο υγείας να βγάλουμε!!

Η απάντηση μας  πρέπει να είναι μία : ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

Να μην μείνει νέος άνεργος μόνος του!! Η λαϊκή αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!!

Οργανωνόμαστε για την ανατροπή της βαρβαρότητας που μας καταδικάζει στην μόνιμη ανασφάλεια, στη μισοανεργία, στη φτώχεια.

Η απάντηση των νέων, εργαζόμενων και ανέργων, είναι μία και καθαρή : οργάνωση στα σωματεία μας, στις επιτροπές ανέργων και τις λαϊκές επιτροπές.

Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ, παλέυουμε για δουλειά και ζωή με δικαιώματα!!

Απαιτούμε :Να μας δώσουν τώρα το χρήματα που μας χρωστάνε!!

Να πληρωνόμαστε για τη δουλειά μας κάθε μήνα!!

Να παρέχεται σε όλους μας πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη!!

Να μας βάλουν κανονικά συντάξιμα ένσημα!

Να έχουμε δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς για όσο καιρό είμαστε άνεργοι!!

 

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!!

Περισσότερα

Ομιλία του N. Μαυροκέφαλου, Μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση

Σήμερα, η καρδιά του αγωνιζόμενου λαού, της εργατιάς, της αγροτιάς, των φοιτητών και των...

Δήλωση του Μ. Βαλωμένου, Προέδρου του Συλλόγου Ιδιωτ. Υπαλλήλων Σάμου και μέλους ΔΣ του ΕΚ για την απεργία στις 28 Φλεβάρη

Γιατί στις 28 Φλεβάρη Απεργούμε; Συνάδελφοι,την Τετάρτη έχουμε Απεργία. Το σωματείο μας πήρε απόφαση και καλεί...

Δήλωση του Θ. Φιλιππή, Προέδρου Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σάμου και μέλους ΔΣ του ΕΚ για την Απεργία

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς....