Το Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Αργολίδας Καλεί Σύσκεψη Σωματείων Και Φορέων, Μπροστά Στα Οξυμμένα Προβλήματα Στο Χώρο Της Υγείας

0

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Τροφίμων-Ποτών Αργολίδας παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί τα εργατοϋπαλληλικά σωματεία του νομού, των εργαζομένων στα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου, καθώς καιτον φοιτητικό, τους αγροτικούς, γυναικείους και εμπορικούς συλλόγους της περιοχής, σε μια ευρεία κοινή σύσκεψη σωματείων και φορέων, μπροστά στα οξυμμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας.

Τα προβλήματα στο χώρο της υγείας αφορούν τόσο τους εργαζόμενους των δυο νοσοκομείων όσο και όλους τους εργαζομένους, άνεργους, φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες και συνταξιούχους και τις οικογένειες τους.

Η πολιτική που ακολουθείται υποβιβάζει συνεχώς τιςπαροχέςδημόσιαςυγείας-πρόνοιας.Η Υγείακαι περίθαλψη μας, κυριολεκτικά η ίδια η ζωή μας βρίσκεται σε κίνδυνο, παρά τις φιλότιμεςκαι υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού-νοσηλευτικού-βοηθητικού προσωπικού των μονάδων υγείας, αποτέλεσμα της όλο και πιο μειωμένηsκρατικήςχρηματοδότησηs.

 Σε μια σειρά προβλήματα που περιορίζουν την ιατρική και φαρμακευτική αγωγή, έρχονται να προστεθούνηυποβάθμισηπουουσιαστικάοδηγείστοκλείσιμοτουνοσοκομείουΝαυπλίου, ηυπολειτουργίατουνοσοκομείουΆργουςαλλάτωνΚέντρωνΥγείαςσεΚρανίδικαιΛυγουριόμεαποτέλεσμαοιχιλιάδεςκάτοικοιαυτώντωνπεριοχώνακόμακαιγιααπλέςεξετάσειςναχρειάζεταιναμετακινούνταιδεκάδεςχιλιόμετραμεανάλογοσωματικόκαιυλικόκόστος,η μείωση του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού,  η κατάργηση των ιατρείων- εξεταστηρίων του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ και η είσοδος των οικογενειακών γιατρών, στις μονάδες Το ΜΥ,  για να χρυσώσουν το χάπι, αγροτικά ιατρεία που ανοίγουν μια φορά την εβδομάδα ή τις δέκα ημέρες.

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ. ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!

Συνειδητά υποβαθμίζονται οι παροχές υγείας και μεταφέρουν νέα πρόσθετα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων. Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις χρειάζεται ένας κοινός συντονισμός των εργαζομένων και των δυο νοσοκομείων αλλά και συνολικάτουλαούτηςΑργολίδας.

 Καλούμε κάθε σωματείο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο, αυτοαπασχολούμενο αλλά και τη μικρομεσαία αγροτιά του νομού, που βρίσκεται αυτό το διάστημα σε κινητοποιήσεις,  να συμμετέχουν την Τρίτη 3 Ιουλίου στην κοινή σύσκεψη σωματείων και φορέων,στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας (Άργος), στις 8:00μμ, για το σχεδιασμό της δράσης μας ενάντια στην υποβάθμιση και την υποχρηματοδότηση τηςδημόσιας Υγείας και Πρόνοιας.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

Ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.

Τρίτη 3 Ιουλίουστο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας (Άργος), στις 8:00μμ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.