Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας  καταδικάζει την νέα επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας  καταδικάζει την νέα επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, που πλήττει πάνω απ’ όλα τον πολύπαθο λαό της χώρας, στον οποίο εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί μπλέκει το λαό της δικής μας χώρας σε όλο και μεγαλύτερους κινδύνους, μέσα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή, με στόχο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ελληνικών μονοπωλίων, που θέλουν μερίδιο από τη λεία. Παίζει ενεργό ρόλο σε μια σειρά επεμβάσεις με στρατό, υποδομές, δίνει γη και ύδωρ στους μακελάρηδες των λαών. Δίνει κάθε χρόνο δισεκατομμύρια ευρώ (το 2% του ΑΕΠ, δηλαδή το μεγαλύτερο στην Ευρώπη) για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, την ίδια ώρα που πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις και δεν υλοποιεί έργα που έχει ανάγκη ο λαός, όπως αντιπλημμυρικά, σχολεία, νοσοκομεία, λαϊκές κατοικίες κ.ά.

Τα αμερικανικά πολεμικά πλοία έχουν σαν ορμητήριο τη βάση της Σούδας, από εκεί ξεκινάνε για να επιτελέσουν το δολοφονικό τους έργο. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση σχεδιάζει να φτιάξει κι άλλες βάσεις ή να επεκτείνει τη Σούδα! Το ΝΑΤΟ αλωνίζει στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, με πρόσχημα να αναχαιτίσει τις προσφυγικές ροές, αλλά δεν έχει κάνει τίποτα για να σταματήσει τις παραβιάσεις συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων από την πλευρά της Τουρκίας. Κανείς δεν πιστεύει πια ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας. Ίσα-ίσα είναι δολοφονική μηχανή για τους λαούς κι όπου έχει πάει σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή.

Καλούμε τους συναδέλφους σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση απέναντι σ’ αυτές τις εξελίξεις και απαιτούμε:

  • Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

  • Καμιά αλλαγή συνόρων. Κανένας Έλληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα.

  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία στη χώρα μας. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

  • Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη.

Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά δυναμώνοντας την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εκμετάλλευση, βάζοντας μπροστά τα δικά μας συμφέροντα και τις δικές μας ανάγκες.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Εργατ/λων Χημικής Βιομηχανίας: Κάλεσμα στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας

Όλοι μαζί την Τρίτη 5/3και ώρα 9:00π.μ. στον Άρειο Πάγο Αύριο, Τρίτη 5 Μαρτίου 2024...

Σωματείο Εργατ/λων Επιχείρησης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ: Ψήφισμα Σωματείου

Εμείς οι απεργοί της «Οινοποιίας ΜΑΛΑΤΙΝΑ» και η Διοίκηση του Σωματείου συμμετέχουμε στην πανελλαδική...

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Για το ξεπούλημα του λιμανιού του Λαυρίου

Η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ μαζί με τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου και με τις...