Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, προέδρων και μελών ΔΣ δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων – ανάμεσά τους και πολλοί συνάδελφοι οικοδόμοι μέλη του Συνδικάτου – που συνεχίζουν και διώκονται από τα δικαστήρια, για την κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις για το ασφαλιστικό που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης της ΝΔ.

Παρ’ ότι δικάστηκαν και καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της προηγούμενης κυβέρνησης, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη επανέρχεται με νέες κατηγορίες ενάντια στους 35 συνδικαλιστές, στις 20 Φλεβάρη. Καταρρίπτεται το παραμύθι ότι «πριν το ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνονταν κινητοποιήσεις» και μάλιστα αυτοί που το πλασάρουν συνεχίζουν κι εντείνουν την καταστολή απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων, χέρι-χέρι με τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής που τελειωμό δεν έχει!

Η σημερινή κυβέρνηση, αφού ψήφισε νόμο για το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, συνεχίζει την προσπάθεια των προηγούμενων κυβερνήσεων να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να μη σηκώνουν το κεφάλι, να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Φαίνεται πως η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα είναι τόσο «δίκαιη» που θέλουν να προλάβουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων και με το μαστίγιο, εξυπηρετώντας τις πάγιες επιδιώξεις των εργοδοτών, ώστε να έχουν απρόσκοπτη κερδοφορία.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης της οργάνωσης και της δράσης των εργαζομένων και των συνδικάτων. Οργανώνουμε την πάλη, προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες, με όλες μας τις δυνάμεις.

Το φωνάζουμε για μια ακόμα φορά: Κάτω τα ξερά σας από τα συνδικάτα!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στα δικαστήρια της Ευελπιδων στις 20 Φλεβάρη στις 9 π.μ.

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Δεν καταλαβαίνουμε από απειλές και εκβιασμούς

ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ Στις 5/3 καταγγείλαμε τις προσπάθειες...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Ενημερωτικό από τη κινητοποίηση στη ΔΙΔΕ Πειραιά

Την Τετάρτη 25/02/2026 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε μια σημαντική παρέμβαση-κινητοποίηση του σωματείου μας στη ΔΔΕ...

Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας:12 Μάρτη Παναττική στάση εργασίας

Παναττική Στάση Εργασίας την Πέμπτη 12η Μαρτίου 2026  από τις 11:00πμ ως την λήξη της...