Το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού καταγγέλλει την παρέμβαση της αστικής δικαιοσύνης η οποία ακυρώνει το 29ου Συνεδρίου ΕΚΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση του Συνδικάτου καταγγέλλει την παρέμβαση της αστικής δικαιοσύνης η οποία αποφάσισε να ακυρώσει το 29ο συνέδριο του ΕΚΑ.

Η συγκεκριμένη απόφαση με την οποία ακυρώνεται στην πράξη η δυνατότητα ενός δευτεροβάθμίου συνδικαλιστικού οργάνου να αποφασίζει το ίδιο μέσα από το συνέδριο του για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων του ανοίγει το δρόμο του ολοκληρωτικού ελέγχου των συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος της. Λειτουργεί σαν «λαγός» ενόψει του νέου συνδικαλιστικού νόμου που ετοιμάζονται να φέρουν το επόμενο διάστημα προκειμένου να ελέγξουν πλήρως το συνδικαλιστικό κίνημα, να το φέρουν στα μέτρα τους, να χτυπήσουν τους εργατικούς αγώνες μπροστά στη νέα αντεργατική επίθεση που ετοιμάζουν σε εργασιακά, ΣΣΕ, ομαδικές απολύσεις.

Θέλουν ένα συνδικαλιστικό κίνημα απόλυτα χειραγωγημένο, δεμένο χειροπόδαρα στο άρμα του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, του κοινωνικού εταιρισμού που δε θα οργανώνει την εργατική τάξη απέναντι στα αντεργατικά μέτρα, δε θα διεκδικεί όσα της στερούν η μεγαλοεργοδοσία και οι κυβερνήσεις της.

Οι παρατάξεις ΜΕΤΑ,ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ αναλαμβάνουν μεγάλες ευθύνες που με διάφορα προσχήματα αποφάσισαν στην πράξη να καταργήσουν την εκλεγμένη διοίκηση του ΕΚΑ και να πάνε στο δικαστήριο να τους διορίσει καινούργια διοίκηση. Αρνήθηκαν την πρόταση της ΔΑΣ να καταγγείλει το ΔΣ του ΕΚΑ την κατάπτυστη απόφαση του δικαστηρίου, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία μέλη του ΕΚΑ, να υπάρξουν μια σειρά αγωνιστικές παρεμβάσεις. Ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησαν τις δυνάμεις της ΔΑΣ ότι έχουν ευθύνη γι’ αυτή την εξέλιξη γιατί με πρόταση των δυνάμεων της αποκλείστηκαν από το συνέδριο του ΕΚΑ μια σειρά νόθοι αντιπρόσωποι του σωματείου της ALPHA που κατέθεσε τα ασφαλιστικά μέτρα, αλλά και γιατί δε δέχονται να πάρουν μέρος σε διορισμένη διοίκηση.

Το Συνδικάτο δεν αναγνωρίζει καμία διορισμένη διοίκηση. Καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε χώρο δουλειάς, να συσπειρωθούν δίπλα στο σωματείο, να παλέψουν για ΣΣΕ που ν’ ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους ενάντια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – εργοδοσίας.

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, ενάντια στο νομοσχέδιο...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ελλείψεις σε μια σειρά φάρμακα, πολλά...