Το ΠΑΜΕ συμμετείχε στο Συνέδριο του Συνδικάτου Μεταφορών Naklyat Is στην Κωνσταντινούπολη

Δημοσιεύτηκε στις

Την Τετάρτη, 27 Γενάρη, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε στο Συνέδριο του Συνδικάτου Μεταφορών της Τουρκίας Naklyat Is, μέλους της ΠΣΟ στην Κωνσταντινούπολη. Στον χαιρετισμό της, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, αφού ευχαρίστησε το Συνδικάτο για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης με το ΠΑΜΕ που είχε πάρει το προηγούμενο διάστημα, υπογράμμισε:

«Στις σημερινές συνθήκες κλιμακώνεται η επίθεση του κεφαλαίου και των Κυβερνήσεων του απέναντι στους εργαζόμενους κάθε χώρας, ενώ ταυτόχρονα στην περιοχή μας βιώνουμε την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, γινόμαστε μάρτυρες του ξεριζωμού εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία και στην Ελλάδα. Σε αυτές τις συνθήκες έχουμε σοβαρό καθήκον να παλέψουμε για να αναπτυχθούν, να συντονιστούν μαζικοί ταξικοί αγώνες στις χώρες μας. Να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αυξηθεί η μαζικότητα των συνδικάτων, να δημιουργήσουμε νέα συνδικάτα σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς υπέρ των εργαζόμενων. Χρειάζεται Κίνημα ταξικό που θα παλεύει ενάντια στην γραμμή των μονοπωλίων, της Ε.Ε., ενάντια στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Κίνημα που θα παλεύει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζόμενων, που οργανώνει άμεσα την πάλης τους σε κάθε τόπο δουλειάς, στον κλάδο. Κίνημα Διεθνιστικό που θα Παλεύει για να υπάρχει συντονισμός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Κίνημα που θα εκφράζει την ταξική του αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, στους αγώνες των εργαζομένων. Κίνημα που θα έχει ως στόχο την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Σε αυτό το πλαίσιο ξέρουμε ότι θα σας έχουμε δίπλα μας για την ενδυνάμωση των σχέσεων και της φιλίας Τούρκων και Ελλήνων εργατών, για να κάνουμε βήματα μπροστά στην ενδυνάμωση της Αλληλεγγύης, του Συντονισμού των ταξικών συνδικάτων ενάντια στις Πολυεθνικές και τις κυβερνήσεις του Κεφαλαίου. Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.»

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, τις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών καθώς και για την Απεργία της 4ης Φλεβάρη. Το Συνδικάτο Naklyat Is, αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου του, σε μήνυμα του προς το ΠΑΜΕ, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση Αλληλεγγύης με τους εργαζομένους της Ελλάδας έξω από την Ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, στις 4 Φλεβάρη.

 

Περισσότερα

Διαδικτυακή εκδηλωση του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών απο τη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πραγματοποιήθηκε χθές, 22 Ιουλίου, η διαδικτυακή εκδηλωση του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών απο...

Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα Τρένα με...

Αποστολή του ΠΑΜΕ στην Δανία

Στις 4 και 5 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε διήμερη επίσκεψη του ΠΑΜΕ στην Δανία ύστερα από...