Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την καταδίκη των εργαζόμενων της Goodyear στη Γαλλία και εκφράζει την Αλληλεγγύη του στην Απεργία της 4ης Φλεβάρη

image_pdfimage_print

Το ΠΑΜΕ που εκπροσωπεί το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την Αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους των Μεταφορών της Γαλλίας, στα μέλη και τους φίλους της ΠΣΟ που κινητοποιούνται στις 4 Φλεβάρη ενάντια στην αντεργατική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, απολύσεων και διώξεων των εργαζομένων που κινητοποιούνται και αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.

Η κινητοποίηση στις 4 Φλεβάρη διοργανώνεται ενάντια στην καταδίκη 8 εργαζόμενων της Goodyear, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 9μηνη φυλάκιση, επειδή για χρόνια πάλευαν να προστατέψουν τις δουλειές τους. Η καταδίκη αυτή έρχεται ως συνέχεια διώξεων και των εργαζομένων της Air France αλλά και της γενικότερης επίθεσης ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων. Κεφάλαιο, κυβερνήσεις και εργοδοτικά συνδικάτα σήμερα αμφισβητούν βασικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων, το ίδιο το δικαίωμα στην Απεργία.

Αγαπητοί Συνάδελφοι, το ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι της Ελλάδας που στις 4 Φλεβάρη θα είμαστε και εμείς σε Γενική Απεργία γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυταρχισμός και διώξεις ενάντια στα συνδικάτα. Στην Ελλάδα σήμερα οι 99/100 Απεργίες κηρύσσονται παράνομες. Οι δίκες συνδικαλιστών, εργατών και αγωνιστών είναι καθημερινό φαινόμενο. Μόλις πριν 2 βδομάδες η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με ΜΑΤ και χημικά στην διαδήλωση εργαζομένων και συνταξιούχων, ενώ ετοιμάζεται να φέρει νέο νόμο που θα βάζει νέα εμπόδια στη λειτουργία και τη δράση των συνδικάτων.

Σε συνθήκες που οξύνεται η επίθεση Κεφαλαίου-Ευρωπαϊκής Ένωσης-Κυβερνήσεων απέναντι στους εργαζόμενους, το εργατικό κίνημα πρέπει να απαντήσει με μαζική οργάνωση, απομόνωση των δυνάμεων της ταξικής συνεργασίας, αντεπίθεση και διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας. Σε αυτή τη κατεύθυνση όπλο μας είναι ο διεθνισμός και η ταξική Αλληλεγγύη. Στις 4 Φλεβάρη Έλληνες και Γάλλοι εργάτες μαζί θα βγούμε στους δρόμους του αγώνα.

Ο δικός σας αγώνας είναι και δικός μας αγώνας

 

 

Comments are closed.