Το ΠΑΜΕ Καταγγέλλει Την Βίαιη Καταστολή Εναντίον Απεργών Στην Τουρκία

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την βίαιη καταστολή εναντίον απεργών κατά τη διάρκεια κινητοποίησης σήμερα στην Άγκυρα της Τουρκίας, καθώς και τη σύλληψη του μέλους του Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ AliRızaKüçükosmanoğlu και άλλων εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι με το Συνδικάτο Nakliyat-İş, μέλος της ΠΣΟ, πραγματοποίησαν σήμερα κινητοποίηση απαιτώντας από την εταιρεία Norm-Altaş, εργολάβου στον δήμο Çankaya, την τήρηση της Συλλογικής τους Σύμβασης, καθώς και την επαναπρόσληψη 12 εργαζομένων που απολύθηκαν λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης. Διαμαρτυρόμενοι οι εργαζόμενοι μπήκαν στο κτίριο του Δημαρχείου απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Η δημοτική αρχή απάντηση με την χρήση των δυνάμεων καταστολής, χημικά και συλλήψεις εργαζομένων.

Αν ο Τσίπρας έδωσε σήμερα μαθήματα στον Ερντογάν για το πώς η Αστυνομία χτυπά τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα ή το αντίθετο δεν το γνωρίζουμε. Όμως είναι κοινή η καταστολή και η επίθεση ενάντια στο εργατικό-λαϊκό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία. Οι κυβερνήσεις υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρήσεων και επιτίθενται στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Απαιτούμε την Άμεση Απελευθέρωση όλων των εργαζομένων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

 

 

 

 

Περισσότερα

Σταματήστε το Έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού Λαού

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση της κατοχικής βίας του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον...

Συνάντηση του ΠΑΜΕ με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, των ΗΠΑ(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη, 26 Γενάρη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε διαδικτυακά με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, AMAZON LABOR UNION,...

Αλληλεγγύη στη Νέα Μεγάλη Απεργία των Εργατών της Γαλλίας στις 31 Γενάρη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Γαλλίας που κλιμακώνουν τον αγώνα...