Το ΠΑΜΕ Καταγγέλλει Την Βίαιη Καταστολή Εναντίον Απεργών Στην Τουρκία

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την βίαιη καταστολή εναντίον απεργών κατά τη διάρκεια κινητοποίησης σήμερα στην Άγκυρα της Τουρκίας, καθώς και τη σύλληψη του μέλους του Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ AliRızaKüçükosmanoğlu και άλλων εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι με το Συνδικάτο Nakliyat-İş, μέλος της ΠΣΟ, πραγματοποίησαν σήμερα κινητοποίηση απαιτώντας από την εταιρεία Norm-Altaş, εργολάβου στον δήμο Çankaya, την τήρηση της Συλλογικής τους Σύμβασης, καθώς και την επαναπρόσληψη 12 εργαζομένων που απολύθηκαν λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης. Διαμαρτυρόμενοι οι εργαζόμενοι μπήκαν στο κτίριο του Δημαρχείου απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Η δημοτική αρχή απάντηση με την χρήση των δυνάμεων καταστολής, χημικά και συλλήψεις εργαζομένων.

Αν ο Τσίπρας έδωσε σήμερα μαθήματα στον Ερντογάν για το πώς η Αστυνομία χτυπά τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα ή το αντίθετο δεν το γνωρίζουμε. Όμως είναι κοινή η καταστολή και η επίθεση ενάντια στο εργατικό-λαϊκό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία. Οι κυβερνήσεις υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρήσεων και επιτίθενται στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Απαιτούμε την Άμεση Απελευθέρωση όλων των εργαζομένων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

 

 

 

 

Comments are closed.