Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού στηρίζει τον δίκιο αγώνα των εργαζομένων του ομίλου Ζούρα.

0

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού καταγγέλλει την προκλητική ενέργεια της εργοδοσίας στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα» να προχωρήσει στην απόλυση όλων των μελών του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου, καταθέτοντας στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έγγραφα «οικιοθελούς αποχώρησης»!!!

Κλιμακώνεται η επίθεση στους εργαζόμενους και στο σωματείο τους, που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, την ανάκληση των απολύσεων, την καταβολή των δεδουλευμένων και την τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Αυτός ο αγώνας και το σωματείο που πρωτοστατεί έχουν βρεθεί εδώ και καιρό στο στόχαστρο της εργοδοσίας που προσπαθεί να τους κάμψει με επιθέσεις ένοπλων μπράβων της, με συλλήψεις, με εξαγορά.

Η εργοδοσία του Ζούρα αξιοποιεί όλο το νομικό αντεργατικό πλαίσιο της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων προκειμένου να ξεμπερδέψει με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Ευθυγραμμίζεται πλήρως με όλα τα προηγούμενα μέτρα και με αυτά που είναι στο τραπέζι των συζητήσεων κυβέρνησης –θεσμών, όπως η απελευθέρωση των απολύσεων και ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης.

Η εργοδοτική τρομοκρατία πρέπει να βρει απέναντι της όλους τους εργαζόμενους, και του δικού μας κλάδου.

Στηρίζουμε τον δίκιο αγώνα των εργαζομένων του ομίλου Ζούρα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

 

Η πρόεδρος                                                                                               Η γραμματέας

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.