Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου με το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας Βόνιτσας : Πραγματοποίησαν σύσκεψη για τις εξελίξεις στον οδικό άξονα «Αμβρακία – Άκτιο» και αντιμετώπιση της κατάστασης από τη μεριά του κινήματος .

0

 

Το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου ( Ε.Κ.Α.) σε συνεννόηση με το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας κάλεσε σε σύσκεψη την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 6:00 μ.μ. στο Ε.Κ.Α. τα σωματεία Οικοδόμων- Χειριστών – Οδηγών και τους εργαζόμενους στον οδικό άξονα «Αμβρακία – Άκτιο» με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στον οδικό άξονα και αντιμετώπιση της κατάστασης από τη μεριά του κινήματος .

Για μια ακόμα φορά από την εκκίνηση του έργου παρουσιάστηκαν και πάλι προβλήματα με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες, μετά από απόφαση της κατασκευαστικής εταιρείας, και να αναγκαστούν οι εργαζόμενοι, για δεύτερη φορά μέσα στο μήνα Φλεβάρη, να βγουν σε υποχρεωτική άδεια . Πρώτη φορά σταμάτησαν οι εργασίες στις αρχές του μήνα για δυο εβδομάδες ( λόγω καιρικών συνθηκών έλεγε η εργοδοσία) , οι ουσιαστικοί λόγοι όμως ήταν διαφορετικοί κι αυτό το αποδεικνύουν οι ενέργειές τους το επόμενο διάστημα .

Στη συνέχεια προχώρησαν σε συνολικά 24 απολύσεις , 6 σε κάθε μια από τις 4 εργολαβίες που υπάρχουν συνολικά στον οδικό άξονα.

Τη Δευτέρα 23 Φλεβάρη ενημέρωσαν τους εργαζόμενους ότι οι εργασίες θα σταματήσουν και πάλι και ότι θα πρέπει να βγουν σε υποχρεωτική άδεια με την αιτιολογία ότι οι τροποποιήσεις που έγιναν στις μελέτες σε κάποια σημεία του έργου δεν έχουν υπογραφεί από την επιβλέπουσα υπηρεσία.

Τα προβλήματα στο συγκεκριμένο έργο ήταν πολλά το προηγούμενο διάστημα με αποτέλεσμα το έργο να σταματά για μεγάλα διαστήματα και οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι για μήνες με ευθύνη των κυβερνήσεων και των κατασκευαστικών εταιρειών.

Οι εργαζόμενοι δεν αποδέχτηκαν να σταματήσουν με υποχρεωτική άδεια για δεύτερη φορά σε ένα μήνα και προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από την Τρίτη 24 Φλεβάρη διεκδικώντας δεδουλευμένα ενός μήνα και μέρος του Δώρου Χριστουγέννων 2014 .

Καλούμε τους φορείς ( Δήμους – Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλ/νίας) να πάρουν άμεσα θέση και να πιέσουν για την επανεκκίνηση του έργου .

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σ’ όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ξαναρχίσουν οι εργασίες .

Καλούμε την κατασκευαστική εταιρεία να ανακαλέσει όλες τις απολύσεις και να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις, εκεί που χρειάζονται, προκειμένου να αποπερατωθεί το έργο.

Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας να πάρει όλα τα μέτρα για ελέγχους ( Υγιεινής και Ασφάλειας) .

Διεκδικούμε , πέρα από τα δεδουλευμένα, και υπογραφή κλαδικών Σ.Σ.Ε. έχοντας σα βάση τις συμβάσεις του 2009 και αυξήσεις για κάλυψη των απωλειών που είχαμε από τα προηγούμενα χρόνια.

Αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε Γ.Σ. των εργαζομένων και εκεί να παρθούν αποφάσεις για την παραπέρα οργάνωση της δράσης μας.

Τα Δ.Σ.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.