Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταδικάζει την άνανδρη επίθεση σε βάρος του Προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων της COSCO

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που έγινε από τον επόπτη της εταιρίας DPORT Παπαδόγγονα Βασίλη στον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO, ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκο Μπεκρή.

Ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διεκδίκησης από το σωματείο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά, η εργοδοσία κινητοποιεί τους μηχανισμούς της. Στα πλαίσια αυτά στήνει εργοδοτικό σωματείο και χρησιμοποιεί τους μπράβους της.

Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο τους, έχουν δώσει και δίνουν από την ίδρυση του μέχρι σήμερα μια σειρά αγώνες με σκοπό την διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης εργασίας, μέτρων υγείας και ασφάλειας και μια σειρά δικαίων αιτημάτων που έχουν στο κάτεργο της COSCO. Αυτό είναι που ενοχλεί την εργοδοσία η οποία χρησιμοποιεί ακόμα και τη βία για να σταματήσει τη δράση του.

Το εργατικό κέντρο Πειραιά από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και στην ανάγκη τους για την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους κόντρα στις επιθέσεις της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων, μέχρι και σήμερα, που θεωρούν την επένδυση της COSCO, πρότυπο για το σύνολο της χώρας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να μην λυγίσει απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας , να δυναμώσει το σωματείο, να συνεχίσει να διεκδικεί τα δίκαια αιτήματα του.

Αυτή θα είναι και η καλύτερη απάντηση στην COSCO και τα τσιράκια της.

Το ΕΚΠ καλεί τα Σωματεία μέλη του να καταδικάσουν την άνανδρη επίθεση της εργοδοσίας και να στηρίξουν ακόμα πιο ενεργά τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες των εργαζομένων στις προβλήτες 1 και 2 της COSCO.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Comments are closed.