Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού οι οποίοι είναι για μήνες απλήρωτοι

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού οι οποίοι είναι για μήνες απλήρωτοι με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας και έχουν ξεκινήσει στάσεις εργασίας και απεργίες με σκοπό να πληρωθούν.

Εδώ και δύο χρόνια έχει αποφασιστεί ότι θα αλλάξει το σύστημα πληρωμών. Αν και όλοι γνώριζαν ότι από τον Γενάρη του 2017 θα έπρεπε να είναι έτοιμος ο μηχανισμός πληρωμής, δεν είχε γίνει η παραμικρή ενέργεια ώστε να μην υπάρξουν οι καθυστερήσεις. Τα σωματεία των εργαζομένων επανειλημμένως έθεταν το ζήτημα και συνεχώς υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι όλα θα είναι τακτοποιημένα και δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει καταντήσει σαν τους μπαταξήδες εργολάβους μιας και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές ιδιαίτερα στους αρχαιοφύλακες φτάνουν πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα να τελειώνουν οι συμβάσεις και να πληρώνονται αφού έχουν απολυθεί.

Οι εργαζόμενοι-εργατοτεχνίτες που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και οι αρχαιοφύλακες, μαζί με το μόνιμο προσωπικό βλέπουν ότι προσφέρουν ένα σημαντικό έργο στην ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία συμβάλει στην τουριστική αύξηση, την οποία το κράτος την εκμεταλλεύεται στον μέγιστο βαθμό με τα εισιτήρια να είναι απλησίαστα για την λαϊκή οικογένεια και την ίδια ώρα να υπάρχουν χρόνιες καθυστερήσεις στις πληρωμές, μισθολογικές ανισότητες μεταξύ εργαζομένων που παρέχουν ίδιο έργο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Πολιτισμού ανεξαρτήτου ειδικότητας και σύμβασης να αγωνιστούν για την άμεση πληρωμή της μισθοδοσίας σε όλο το προσωπικό κάθε μήνα χωρίς καθυστερήσεις, Την εξίσωση των μισθών όλων των εργαζομένων προς τα επάνω. Την άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος και στους συμβασιούχους, αναδρομικά. Την πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού στο Υπουργείο ώστε να καλυφτούν τα κενά που υπάρχουν.

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Συγκέντρωση στην Καλλιθέα ενάντια στην αποφυλάκιση του ναζιστή εγκληματία Ν. Μιχαλολιάκου ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Την αναίρεση της απόφασης για αποφυλάκιση του ναζιστή εγκληματία, Ν. Μιχαλολιάκου, απαίτησαν το απόγευμα...

Στήριξη στον αγώνα των γονιών των θυμάτων για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη ΒΙΝΤΕΟ

Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι, απεργού πείνας και δίψας που έχασε τον γιο του...

Για την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας που αποφυλακίζει τον Μιχαλολιάκο

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας με την οποία αποφυλακίζεται «για λόγους...