Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει τις συλλήψεις 2 εργαζομένων από τα super market πρώην «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» μέσα από τα σπίτια τους

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις 2 εργαζομένων από τα super market πρώην «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» μέσα από τα σπίτια τους την Κυριακή 26 Νοέμβρη στα Γιάννενα. Με ανθρωποκυνηγητό στα σπίτια τους αναζητούνται οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον “Καρυπίδη”, αλλά και άλλοι συνδικαλιστές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δυνάμεις καταστολής προσπαθούν να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και να τους τρομοκρατήσουν. Πάλι στα Γιάννενα πριν ένα μήνα χτύπησαν αντίστοιχη κινητοποίηση εργαζόμενων του “Καρυπίδη”. Στην Περαία Θεσσαλονίκης η προσπάθεια για παράνομες μεταφορές αφαίρεσης εξοπλισμού και εμπορευμάτων της “Μarket in” από το κατάστημα του “Καρυπίδη” είχε ως συνοδεία και προστασία τις αστυνομικές μονάδες, άνδρες της Ασφάλειας αλλά και κλούβες των ΜΑΤ.

Και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, όταν οι αόριστες υποσχέσεις και τα νομοθετικά τερτίπια δεν αρκούν για να εφησυχάσουν και να στείλουν τους εργαζόμενους στα σπίτια τους, δε διστάζει να διαθέσει  τον κατασταλτικό μηχανισμό (ΜΑΤ) στην υπηρεσία των εργοδοτών απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και ο νέος νόμος που προετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να φέρει για το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη φοβηθούν, να μη χάσουν το κουράγιο τους, πιο μαχητικά και μαζικά να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία, να δυναμώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Να δώσουν ξεκάθαρα το μήνυμα σε κυβέρνηση, σε παλιούς και νέους εργοδότες ότι δεν αφήνουν τις θέσεις εργασίας τους και τα δεδουλευμένα.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

  • Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι εργαζόμενοι!

  • Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου!

  • Να δικαιωθεί ο πολύμηνος αγώνας των εργαζόμενων στον “Καρυπίδη”, να δοθούν τα δεδουλευμένα τους και να κατοχυρωθεί το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Κάλεσμα Ομοσπονδιών και Συνδικάτων Αττικής για Συλλαλητήριο 17 Δεκέμβρη στις 12.30 μμ στο Σύνταγμα

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,...

Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης :Καταγγελία για απόλυση συναδέλφου στην Θεσσαλονίκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης καταγγέλλει και καταδικάζει την προκλητική και εκδικητική...

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών του σωματείου ΠΕΠΡΝ

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, είναι αλληλέγγυα στον αγώνα των ναυτεργατών του σωματείου...