Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καταγγέλλει την επιχείρηση ανακύκλωσης Green media στο ΚΔΑΥ Ζακύνθου, η οποία επί τρεις μήνες έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους

0

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση ανακύκλωσης Greenmedia στο ΚΔΑΥ Ζακύνθου, η οποία επί τρεις μήνες έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους, δεν τους παρέχει μέτρα υγιεινής και προστασίας (μάσκες άνθρακα, γάντια, μπότες κλπ.) αλλά και δεν έχει εμβολιαστεί όλο το προσωπικό. Μάλιστα από σήμερα 20/2 «ειδοποιήθηκαν» από την επιχείρηση να μην πάνε άλλο για δουλειά μέχρι νεοτέρας, με τους όγκους του ανακυκλώσιμου υλικού να στοιβάζονται στο αεροδρόμιο.

Γρήγορα φαίνεται και στη Ζάκυνθο τα αποτελέσματα των επιχειρηματικών συμφερόντων στα σκουπίδια. Από τη μία τεράστια αύξηση του ανακυκλώσιμου υλικού, από την άλλη απλήρωτη εργασία και μη τήρηση των κανόνων υγιεινής για τους εργαζόμενους. Σε καταγγελία μάλιστα που κάναμε ως ΕΚΖ στο ΚΕΠΕΚ στη Πάτρα, η διοίκηση μας απάντησε ότι δεν έχει τα απαιτούμενα κονδύλια για αποστολή κλιμακίου για έλεγχο στη Ζάκυνθο και ότι αυτό μπορεί να γίνει κάποια στιγμή μέσα Μάρτη.

Το ΔΣ του ΕΚΖ:

  • Απαιτούμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργατών.

  • Τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας, εμβολιασμός προσωπικού

  • Αγορά με ευθύνη της εργοδοσίας όλων των μέσων προστασίας (μάσκες άνθρακα, γάντια, μπότες κλπ)

Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε όλους: οι εργαζόμενοι δουλεύουν ένα χρόνο στην ανακύκλωση κάτω από δύσκολες συνθήκες. Σε περίπτωση αλλαγής επιχειρηματία ή οποιοδήποτε άλλου σχεδιασμού με σκοπό να χάσουν τα χρήματα του κόπου της εργασίας τους ή τη δουλειά τους, η διοίκηση του ΕΚΖ και τα σωματεία θα σταθούν απέναντι σε εργολάβους και Δήμο με σκοπό την προστασία των εργαζομένων.

 

Από τη Διοίκηση

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.