Το Εργατικό Κέντρο Δωδεκανήσου εκφράζει τη θλίψη του για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού στην πόλη της Κω και εύχεται την γρήγορη αποκατάσταση της υγείας όλων των τραυματιών

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο εκφράζει τη θλίψη του για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού στην πόλη της Κω και εύχεται την γρήγορη αποκατάσταση της υγείας όλων των τραυματιών ..

 Εκφράζει επίσης την συμπαράστασή του σε όλους τους εργαζόμενους του νησιού που αμέσως μετά τον σεισμό, αφήνοντας πίσω οικογένειες και σπίτια με αυταπάρνηση κλήθηκαν να εργαστούν και να καλύψουν κενά και ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού ή της τοπικής διοίκησης , να εξυπηρετήσουν σε χώρους εστίασης και ξενοδοχεία επισκέπτες του νησιού.

Σε ένα νησί που διαφημίζεται για την τουριστική του ανάπτυξη ,με εκατομμύρια επισκεπτών τα τελευταία χρόνια, με τις βιτρίνες των μεγάλων ξενοδ/κών μονάδων αστραφτερές ,τελικά η θωράκισή του παραμένει αναντίστοιχη του παραγόμενου του πλούτου.

 Ο σεισμός της 21ης Ιούλη στην περιοχή μας, επαναφέρει στο προσκήνιο τις συνέπειες της ασκούμενης πολιτικής, που αδιαφορεί εγκληματικά για τις ενδεχόμενες καταστροφές που μπορεί να προκύψουν από τα φυσικά φαινόμενα.

 Οι πάγιες διεκδικήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για αντισεισμικά μέτρα πρόληψης προστασίας και θωράκισης, που αφορούν δημόσια κτήρια αλλά και εργασιακούς χώρους, ο έλεγχος των κτιρίων από το κράτος, ειδικά στην Ελλάδα που είναι σεισμογενή χώρα, επανέρχονται, μετρώντας ήδη τις τραγικές συνέπειες από την έλλειψη τους.

 Η Εργατική Τάξη της χώρας μας μετράει ήδη εκατοντάδες θύματα από σεισμούς.

Θύματα που είτε έχασαν την ίδια τους την ζωή είτε έχασαν την δουλειά τους με ένα νομικό πλαίσιο που είναι διακριτή η προστασία της επιχείρησης όχι όμως του εργαζόμενου.

 Η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας επιτρέπουν σήμερα στους εργαζόμενους με την πάλη τους να επιβάλλουν την αντιμετώπιση και την άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών των φυσικών φαινομένων.

Το διεκδικητικό πλαίσιο υπάρχει και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές απαιτήσεις και ανάγκες.

 Το Εργατικό Κέντρο διεκδικεί άμεσα μέτρα προστασίας για τους κατοίκους και εργαζόμενους του νησιού που έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό με ευθύνη του κράτους.

 Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους σεισμόπληκτους.

Να υπάρξει κρατική μέριμνα στέγασης για όσους τα σπίτια εκτιμώνται μη κατοικήσιμα.

Να παγώσουν οι οφειλές τους και να ελαφρυνθούν για υποχρεώσεις σε δημόσιο ή τράπεζες.

Να απαλλαγούν από δημοτικά τέλη και φόρους ,οφειλές σε ΔΕΗ ή ύδρευση.

Να ελεγχτούν τα δημόσια κτήρια και οι μεγάλοι εργασιακοί χώροι.

Να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν εκτός δουλειάς για το συνολικό χρονικό διάστημα της σύμβασής τους, να διατηρηθούν τα εργασιακά τους δικαιώματα που προκύπτουν από αυτήν. Να καταβληθούν τα ημερομίσθια τους σε περίπτωση προσωρινής διακοπής λειτουργίας της επιχ/σης

 Να μην χάσουν ούτε μία μέρα ασφάλισης τους.

Να στελεχωθούν όλες οι υπηρεσίες του αντισεισμικού ελέγχου και θωράκισης.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομείο, δήμο ,περιφέρεια ,πυροσβεστική κα.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους

 

Περισσότερα

Κλαδικό Συνδικάτο Εργατ/λων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημ. Τροφίμων Περιφ. Ενότητας Μαγνησίας- Σποράδων: Για ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Η νέα εργοδοσία στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εφαρμόζει στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης μια πολιτική κοινωνικής...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας : Περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου

Για την δημόσια συζήτηση περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου στο «Ιπποκράτειο»...

Ψήφισμα Σωματείων Κλάδου Τροφίμων για τις απολύσεις στην εταιρεία AVRAMAR

Τα σωματεία που υπογράφουμε καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ που επιχειρεί...