Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής τις μεθοδεύσεις της επιχείρησης «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ»

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής τις μεθοδεύσεις της επιχείρησης «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ» που προχώρησε στο οριστικό κλείσιμο 46 καταστημάτων της σ’ όλη τη χώρα . Ένα από αυτά τα καταστήματα ήταν και στο Αγρίνιο που απασχολούσε 8 εργαζόμενους . Η εξέλιξη αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους 450 εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων η επιχείρηση μεθόδευσε τη συγκεκριμένη εξέλιξη όλο το προηγούμενο διάστημα κλείνοντας καταστήματα ,δίνοντας αναγκαστικές άδειες σε υπαλλήλους και κρατώντας τους στο σκοτάδι . Δε μπήκαν καν στον κόπο να τους ενημερώσουν και οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν το γεγονός από τα Μ.Μ.Ε.

Οι εξελίξεις στην «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ» τώρα, όπως και άλλες επιχειρήσεις στο παρελθόν, είναι τα αποτελέσματα της κρίσης του συστήματος και των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων της «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ» για την επίλυση των αιτημάτων τους για να γίνουν άμεσα , χωρίς καθυστερήσεις, οι καταγγελίες όλων των συμβάσεων για να έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ. και να λάβουν το πενιχρό επίδομα ανεργίας .

Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις τους και να εξασφαλιστεί η ασφαλιστική τους κάλυψη.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ» στην πόλη μας να συμπορευτούν με το σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων , να συμβάλουν στην ισχυροποίησή του . Αντίστοιχα να κάνουν το ίδιο οι εργαζόμενοι σ’ όλη τη χώρα , να δυναμώσουν τα ταξικά σωματεία . Είναι ο μόνος δρόμος για να μπει φραγμός στην ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων που έχουν τη στήριξη κυβέρνησης – Ε.Ε- Δ.Ν.Τ.

Με την ταξική μας ενότητα και τον αγώνα μας μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια .

Είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα να δώσουμε αγωνιστική – μαχητική απάντηση όταν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό , το φορολογικό κ.α. με 48ωρη απεργία .

Οργανώνουμε την πάλη μας παντού, καθημερινά ενάντια συνολικά στην πολιτική συγκυβέρνησης – Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ. – κεφαλαίου.

Το Δ.Σ.

 

Περισσότερα

H ΔΑΣ για τις εκλογές στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου – Διπλασιασμός σε ψήφους,ποσοστά και έδρες

Η ΔΑΣ ΝΤ ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τους αντιπροσώπους που ενίσχυσαν διακριτά το ψηφοδέλτιο και διπλασίασαν...

112 Φοιτητικοί Σύλλογοι συμμετέχουν στην Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Το Σάββατο 3 Δεκέμβρη 112 φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα, θα συναντηθούν στην Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου...

Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Ν.Πελοποννήσου – Όχι αναμογεννήτριες στον Μαίναλο

ΚΑΜΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΕ ΜΑΙΝΑΛΟ, ΛΥΚΑΙΟ ΟΡΟΣ, ΠΑΡΝΩΝΑ ! Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου...