Τα σχέδια της κυβέρνησης και οι νέοι αντιασφαλιστικοί νόμοι που προετοιμάζει δεν πρέπει να περάσουν

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες σαρωτικές ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης βάζοντας στο στόχαστρο της το χρόνο ασφάλισης και τα όρια ηλικίας, τις κατώτερες συντάξεις, τις ασφαλιστικές εισφορές, την κρατική χρηματοδότηση, τις κοινωνικές παροχές, τα ποσοστά αναπλήρωσης, υλοποιώντας τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απαντώντας με αποφασιστικότητα θα πάρει μια σειρά άμεσες πρωτοβουλίες. Καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα να προετοιμάσουν την εργατική τάξη, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, να πάρουν όλα τα μέτρα για αποφασιστική αναμέτρηση και σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική και τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας.

 Η μαζική πανελλαδική απάντηση που δόθηκε από την Συντονιστική επιτροπή αγώνα των Συνταξιουχικών οργανώσεων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα στις 19 Ιούνη, με την αποφασιστική συμμετοχή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να συνεχιστεί.

Να δυναμώσει η ενημέρωση στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις των συνδικάτων, των επιτροπών αγώνα έτσι ώστε η κυβέρνηση να βρει μπροστά της ένα ισχυρό τείχος αντίστασης και παρεμπόδισης των αντιλαϊκών μέτρων. 

Τα σχέδια της κυβέρνησης και οι νέοι αντιασφαλιστικοί νόμοι που προετοιμάζει δεν πρέπει να περάσουν.

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στον αγώνα των λιμενεργατών του Σαν Αντόνιο της Χιλής 

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών στο λιμάνι του Σαν Αντόνιο της Χιλής....

Μεγάλο συλλαλητήριο στο Κερατσίνι – 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Δεν ξεχνάμε! Δεν συγχωρούμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που...

Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή στον στρατιώτη Νίκο Κουβαρά

Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή στον στρατιώτη Νίκο Κουβαρά! Κάτω τα χέρια από τους...