Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, καταδικάζουν την απαράδεκτη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας κατά 5 απεργών Χαλυβουργών

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, καταδικάζουν την απαράδεκτη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, που επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή ενάντια στους 5 εργαζόμενους – απεργούς της «Χαλυβουργίας Ελλάδος».

Οι 5 εργαζόμενοι συμμετείχαν με άλλους συναδέλφους τους στον μεγαλειώδη 9 μηνών απεργιακό αγώνα με την έμπρακτη αλληλεγγύη από άλλους κλάδους εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, φορείς, φοιτητές και αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για το εργατικό κίνημα.

Η δικαστική απόφαση είναι στις κατευθύνσεις κεφαλαίου, κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων, για να εντείνουν τον αυταρχισμό και την καταστολή σε βάρος των εργαζομένων που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, ενάντια στα εργασιακά γκέτο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Το δίκιο της εργατικής τάξης δεν θα κριθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά στους χώρους δουλειάς, δυναμώνοντας με οργάνωση και αγώνα την ταξική πάλη, ενάντια στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

 

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ

 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

 

 

 

Comments are closed.