Ταξική Αλληλεγγύη σε Πρόσφυγες και Μετανάστες στα Τρίκαλα απο Ταξικά Σωματεία

Δημοσιεύτηκε στις

 

Ο Σύλλογος Μισθωτών Λογιστών& Βοηθών Ν.Τρικάλων & Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Τρικάλων

Στεκόμαστε στο πλευρό των Μεταναστών και των Προσφύγων και οργανώνουμε δράσεις στην Πόλη μας.

Καλούμε τα συνδικάτα να κάνουν δική τους υπόθεση τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων μαζί με τον αγώνα για τα προβλήματα της εργατικής τάξης στο Νομό μας, την πάλη για την προστασία των ανέργων και όσων υποφέρουν από τη φτώχεια και την ανέχεια, την πάλη για μια καλύτερη ζωή των εργατών ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρησκεία.

Απομονώνουμε τα κελεύσματα μίσους των φασιστών και άλλων που κατηγορούν τους πρόσφυγες, για να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο για τους πολέμους και την προσφυγιά: Τα μονοπώλια και τη δίψα τους για περισσότερα κέρδη.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και στον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης, στον κίνδυνο για νέες εκατόμβες νεκρών και καραβάνια προσφύγων, χρειάζεται οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία μας, μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες εργάτες, ενωμένοι, να οργανώσουμε τον αγώνα και την πάλη μας.

Απαιτούμε:

  • Την Ακύρωση των Συνθηκών και Κανονισμών (Δουβλίνου, ΕΕ-Τουρκίας, κ.α.) που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες.

  • Να αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα σε όλες τις εθνικότητες που προέρχονται από χώρες που έχουν δεχτεί ιμπεριαλιστική επίθεση.

  • Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές υποδοχής, καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

  • Να εξασφαλιστεί επαρκής, ποιοτική σίτιση, που θα καλύπτει τις διατροφικές τους ανάγκες μακροπρόθεσμα και θα ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες.

  • Να εξασφαλιστεί η ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση με ευθύνη του κράτους και να παρθούν γι΄ αυτό όλα τα απαραίτητα μέτρα.

  • Να αναλάβει την ευθύνη των υπηρεσιών Υγείας το κράτος, τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής και για το Νομό μας να είναι στην ευθύνη το Γενικό Νοσοκομεία του Νομού μας και όχι οι ΜΚΟ. Να ενισχυθούν οι δημόσιες υποδομές με προσωπικό και χρηματοδότηση. Να εφαρμοστούν προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης ασθενειών, εμβολιασμού κ.λπ.

  • ΌΧΙ στο ΝΑΤΟ και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Καλούμε τους εργαζομένους στα πλαίσια της ταξικής αλληλεγγύης ίσου προς ίσο και όχι φιλανθρωπίας αφ΄υψηλού να συμβάλλουν από το υστέρημα τους προσφέροντας δώρα και είδη ρουχισμού για τα παιδιά των Προσφύγων και Μεταναστών που φιλοξενούνται στην Πόλη μας.

Η συλλογή θα γίνεται: Δευτέρα 19/12- Τρίτη 20/12 – Τετάρτη 21/12 και ώρες από 6.00μ.μ. ως 8.00μ.μ. στα γραφεία των Συλλόγων μας στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, καθώς και την Τρίτη 27/12 , 6.00μ.μ. με 8.00μ.μ.

Η παράδοση θα γίνει την Τετάρτη 28/12 στις 3.00μ.μ. στο χώρο που μένουν οι Πρόσφυγες.

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Αποκλειστικά δωρεάν και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

           Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού...

Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής: Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει το τελειωτικό χτύπημα στη Δημόσια Υγεία. Το νομοσχέδιο...