Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας : Δίνουμε απάντηση στην αντεργατική επίθεση. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με νέα 24ωρη Απεργία

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Την ώρα που η κυβέρνηση, σε συμφωνία με ΕΕ και ΔΝΤ, ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή νέο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει σωρεία αντεργατικών μέτρων, στα οποία θα περιλαμβάνεται και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, που ο προϋπολογισμός του 2018 προβλέπει νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με «ζεστό» χρήμα και επιπλέον χτύπημα του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας, που κλιμακώνεται η κρατική καταστολή και η εργοδοτική τρομοκρατία με την ψήφιση της τροπολογίας για την αυτόφωρη διαδικασία όσων αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, μία μπορεί να είναι η απάντηση των εργαζομένων:

24ωρη γενική απεργία τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου της 3ης αξιολόγησης

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από την προπαγάνδα της κυβέρνησης για την «έξοδο από τα μνημόνια και τη δίκαιη ανάπτυξη» που έρχεται το 2018.

Όσα μέτρα πήρε ως τώρα η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες ήρθαν για να μείνουν, γιατί ακριβώς εξυπηρετούν τα αφεντικά τους, δηλαδή τα μονοπώλια και τα συμφέροντά τους.

Ως εδώ η αναμονή και οι αυταπάτες, ως εδώ το χαμήλωμα του πήχη των απαιτήσεών μας.

Δε συμβιβαζόμαστε με τη μίζερη ζωή και τη δουλειά με αλυσίδες. Η πάλη για ζωή με αξιοπρέπεια και δουλειά με δικαιώματα δεν είναι υπόθεση που έχει λήξει, είναι μάχη που έχουμε μπροστά μας. Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Με πίστη στο δίκιο μας να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Ευχόμαστε σε όλους καλή αγωνιστική χρονιά.

Κανένας φόβος, καμιά υποταγή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική.

Comments are closed.