Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας : Τα δικαιώματά μας δεν τα βγάζουμε στο “σφυρί”

Δημοσιεύτηκε στις

 

Κινητοποίηση του σωματείου μας την Παρασκευή 24 Νοέμβρη, 12.00μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)

 BlackFriday οργανώνουν για ακόμα μια χρονιά οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να δουλέψουν 11ωρα και 12ωρα, να αλλάξουν τα ρεπό τους και να εργαστούν κάτω από καθεστώς έντονης πίεσης. Μια κατάσταση βέβαιά που δεν διαφέρει από την καθημερινότητα που ζουν μέσα στα καταστήματα χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο.

 Δεκάδες είναι οι καταγγελίες αυτές τις μέρες στο Σύλλογο Εμποροϋπάλληλων Αθήνας από συναδέλφους για τις απαιτήσεις των εργοδοτών μπροστά στη φιέστα της BlackFriday και της προετοιμασίας για το εορταστικό ωράριο.

Πιο συγκεκριμένα η εργοδοσία των Public, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, MediaMarkt έχουν τροποποιήσει όλα τα προγράμματα των εργαζομένων επιβάλλοντας τους παραπάνω ώρες εργασίας, όχι μόνο την Παρασκευή 24 Νοέμβρη άλλα και τις μέρες πριν και μετά από αυτή την ημερομηνία. Αντίστοιχες καταγγελίες έχουμε και για επιχειρήσεις μέσα σε εμπορικά κέντρα τύπου Mall , Attika , McArthurGlen και στην Ερμού.

 Ήδη έχει προηγηθεί η περίοδος από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο που σε πολλές περιοχές τα καταστήματα άνοιξαν 32 Κυριακές βάσει του ν. 4472/2017 που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και έπεται συνέχεια με την έναρξη του εορταστικού ωραρίου και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 17, 24, 31 Δεκέμβρη.

Μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ όπως ο Σκλαβενίτης , My Market χρωστάνε δεκάδες ώρες υπερωριακής απασχόλησης στους εργαζόμενους τους, ενώ πλέον έχει καταντήσει ανέκδοτο ότι κάποια στιγμή αυτές τις ώρες θα τις πάρουν σε ρεπό. Διευθετούν το ωράριο των εργαζομένων κατά το πώς τους βολεύει και εξυπηρετεί τα κέρδη τους.

 Ασταμάτητη δουλειά όλες τις μέρες της εβδομάδας, ακόμα και τις Κυριακές. Οι μεγαλοεργοδότες και οι πολυεθνικές του κλάδου έχοντας μοναδικό κριτήριο την αύξηση των κερδών τους, σμπαραλιάζουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, χτυπούν το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, καταστρατηγούν ακόμα και τις κατάπτυστες ατομικές συμβάσεις που εφαρμόζονται στο κλάδο. Το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν εξασφαλίσει από όλες τις κυβερνήσεις νυν και πρώην, τους έχεις λύσει τα χέρια για να επιβάλλουν ότι όρους εργασίας θέλουν. Αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την απουσία κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

 Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας είναι σε ετοιμότητα, πραγματοποιεί παρεμβάσεις στην εργοδοσία απαιτώντας να σταματήσει τώρα η επίθεση στα δικαιώματα μας.

Απαντάμε στην επίθεση της εργοδοσίας που θα κλιμακωθεί και άλλο το επόμενο διάστημα με την οργάνωση μας στο κλαδικό μας σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Καλούμε κάθε συνάδελφο που αισθάνεται μόνος του, απροστάτευτος να απευθυνθεί στο σωματείο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του σωματείου μας την Παρασκευή 24 Νοέμβρη,12.00μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) απαιτώντας :

  • Να προχωρήσουν σε ελέγχους και επιβολή προστίμων με τις αρμόδιες υπηρεσίες του, στους εργοδότες που καταστρατηγούν ωράρια και συμβάσεις εργασίας προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι.

  • Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης 12ωρο, των εργαζομένων ανάμεσα στις βάρδιες τους.

  • Οι εργαζόμενοι να πάρουν επιπλέον ρεπό .

  • Να πληρωθούν κανονικά οι παραπάνω ώρες εργασίας των εργαζομένων.

  • Να τηρηθεί το κανονικό ωράριο εργασίας των εργαζομένων.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι όσο είμαστε ανοργάνωτοι και μακριά από τα σωματεία μας, τόσο η επίθεση θα εντείνεται, τόσο θα χάνουμε δικαιώματα.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

  • Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο

  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με κατάργηση της μερικής απασχόλησης .

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους

Το ΔΣ

Περισσότερα

Κάλεσμα Ομοσπονδιών και Συνδικάτων Αττικής για Συλλαλητήριο 17 Δεκέμβρη στις 12.30 μμ στο Σύνταγμα

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,...

Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης :Καταγγελία για απόλυση συναδέλφου στην Θεσσαλονίκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης καταγγέλλει και καταδικάζει την προκλητική και εκδικητική...

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών του σωματείου ΠΕΠΡΝ

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, είναι αλληλέγγυα στον αγώνα των ναυτεργατών του σωματείου...