Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας : Όχι στην Ποινικοποίηση των αγώνων. Όχι στην παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου της Ορεστιάδας που επέβαλε ποινή 4μηνης φυλάκισης με αναστολή σε 2 αγροτοσυνδικαλιστές μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων Έβρου. Με πρόσχημα την παρακώλυση συγκοινωνίας προστέθηκε ακόμη ένα επεισόδιο στη βιομηχανία ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής πάλης και των αγώνων. Οι δύο αγροτοσυνδικαλιστές με τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις τον Φλεβάρη του 2017 έπραξαν το αυτονόητο. Υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα, το μόχθο των φτωχομεσαίων αγροτών, ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ που θέλει να τους ξεκληρίσει από τα χωράφια τους, να τους μετατρέψει σε σύγχρονους κολίγους.

Η συγκυβέρνηση από τη μια πλασάρει στο λαό φύκια για μεταξωτές κορδέλες μέσα από τα αναπτυξιακά συνέδρια – φιέστες, σαν αυτό που έγινε πριν λίγες μέρες στην Κομοτηνή. Υπόσχεται δίκαιη – όπως την ονομάζει – ανάπτυξη για όλους, ενώ ταυτόχρονα εξακολουθεί να εφαρμόζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τους προηγούμενους, η οποία υπηρετεί την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγολαοαγροτών.

Μοιράζει επιδόματα φτώχιας επιστρέφοντας στα πιο εξαθλιωμένα τμήματα του λαού ένα μικρό κομμάτι από τα «ματωμένα πλεονάσματα» ,από τον κλεμμένο ιδρώτα μας και το ονομάζει κοινωνική πολιτική.

Την ίδια στιγμή ετοιμάζει κι άλλη αύξηση της φοροληστείας του λαού, μειώσεις στις συντάξεις, να βάλει νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα της Απεργίας, με την 3η αξιολόγηση.

Για να τα πετύχει όλα αυτά με το μικρότερο κόστος προσπαθεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, μαζί και τη δικαιοσύνη με τα αγροτοδικεία, τα μαθητοδικεία, τα εργατοδικεία, «σέρνοντας στα δικαστήρια και τιμωρώντας για παραδειγματισμό», τις φωνές που προσπαθούν να οργανώσουν την πάλη, να αντισταθούν σ’ αυτήν την πολιτική.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, μέσα από την συμμαχία μας χρειάζεται με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, οργανωμένα, αγωνιστικά να διεκδικήσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Αυτός ο αγώνας είναι ανάγκη να συνδεθεί με την πάλη ενάντια στην πολιτική και το σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση για το λαό.

Δίνουμε απάντηση στην κυβέρνηση με την μαζική μας, μαχητική μας συμμετοχή στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

Περισσότερα

Κάλεσμα Ομοσπονδιών και Συνδικάτων Αττικής για Συλλαλητήριο 17 Δεκέμβρη στις 12.30 μμ στο Σύνταγμα

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,...

Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης :Καταγγελία για απόλυση συναδέλφου στην Θεσσαλονίκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης καταγγέλλει και καταδικάζει την προκλητική και εκδικητική...

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών του σωματείου ΠΕΠΡΝ

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, είναι αλληλέγγυα στον αγώνα των ναυτεργατών του σωματείου...