Τρίτη, 4 Οκτωβρίου

Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών : Κλιμακώνουμε τον αγώνα μαζικά, αποφασιστικά, μαχητικά

0

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 6.30 μ.μ.

ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Συνάδελφοι,

 Απευθύνουμε κάλεσμα μαχητικής δράσης, ενημέρωσης των εργαζομένων στο χώρο των μεταφορών, σε κάθε χώρο δουλειάς.

 Κόντρα στο κλίμα μοιρολατρίας και ηττοπάθειας, κόντρα στην απογοήτευση και τον συμβιβασμό το σωματείο μας με τη δράση του, με συζήτηση και ενημέρωση δίνει το αγωνιστικό παράδειγμα, δίνει ελπίδα και κουράγιο σ΄ όλους τους συναδέλφους.

 Αποκαλύπτουμε στους εργαζόμενους τα ψέματα της Κυβέρνησης, περί «Δίκαιης Ανάπτυξης» και «αντισταθμιστικών μέτρων».  Το έργο το έχουμε ξαναδεί.  Η Εργατική Τάξη δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από την νέα συμφωνία.

 Η ανάπτυξη πατάει πάνω στην δυστυχία του λαού

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παζαρεύει το 4ο μνημόνιο.  Επικαλείται το γνωστό παραμύθι της ανάπτυξης, που είναι όμως μόνο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τα κέρδη των μονοπωλίων.  Για τους εργαζόμενους ο λογαριασμός θα είναι βαρύς και ασήκωτος.  Έναν λογαριασμό που και η Ν.Δ. δεσμεύεται να μεταφέρει στις λαϊκές οικογένειες παρά τις δήθεν ασυμφωνίες που προβάλει τώρα.

 ØΜείωση του αφορολόγητου, που θα επιφέρει αύξηση της φορολογίας σε μισθωτούς και συνταξιούχους και δραματική μείωση στο ήδη πενιχρό εισόδημά μας.

ØΝέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

ØΑύξηση των απολύσεων με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

ØΤσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία με νέο αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο.

ØΣτη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που επιβάλουν καθεστώς ζούγκλας στους εργαζόμενους και φορολογικό παράδεισο και άλλα προνόμια για το κεφάλαιο (με τρανταχτό παράδειγμα σήμερα την COSCO)

 

Ανασυντάσσουμε το ταξικό εργατικό κίνημα

Βάζουμε στην άκρη τους ανθρώπους της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα

 

 Συνάδελφοι,

 Η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ συνομιλεί και συμφωνεί με εκπροσώπους της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, του ΣΕΒ και άλλων εργοδοτικών ενώσεων.  Την περασμένη εβδομάδα πανηγύριζαν για την διατήρηση της απαράδεκτης ΓΣΕΕ των 586 € που συμφώνησαν.  Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν από τις ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, από τους κολαούζους του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

 Το Σωματείο μας στην Γ.Σ. που πραγματοποίησε στις 19 Μάρτη αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο και την προετοιμασία για απεργιακή απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε.

 Είναι καιρός συνάδελφοι να βάλουμε στην άκρη την λογική της ανάθεσης για την λύση των προβλημάτων μας.

 Είναι καιρός να συγκεντρώσουμε δυνάμεις, να παλέψουμε χτίζοντας το δικό μας μέτωπο ενάντια στο κεφάλαιο, στην μεγαλοεργοδοσία και τα μονοπώλια.  

 Δυναμώνουμε το Σωματείο μας, συμμετέχουμε στις δράσεις του, παίρνουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας.

  ΜΑΖΙΚΑ-ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 6.30μ.μ.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.