Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας : Δεν θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωσή μας

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ) και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Κινητοποιήσεις που δεν είναι ξένες και ασύνδετες με τους αγώνες που έδωσε τον προηγούμενο μήνα το εργατικό ταξικό κίνημα ενάντια στα προαπαιτούμενα του μνημονίου.

Χαιρετίζουμε τους φτωχούς αγρότες, που εδώ και λίγες μέρες, βρίσκονται στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα και το νομό μας, δίνοντας μάχη επιβίωσης κόντρα στην κυβέρνηση που συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, την ΕΕ και την ΚΑΠ.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, καλεί όλους τους εργαζομένους του κλάδου να ορθώσουμε τείχος,  να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την μικρομεσαία αγροτιά που αγωνίζεται στα μπλόκα του αγώνα απέναντι στον κοινό αντίπαλο, απέναντι στα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας. Να οργανώσουμε και να δυναμώσουμε τη δική μας συμμαχία. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ) καλούμε:

Όλοι και όλες την Τετάρτη 31/1/2018, στις 7 μμ, στο χώρο του μπλόκου,  στον Κόμβο Ινάχου,  εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Για μας,  έχουν τους μισθούς των 200-300 ευρώ, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη ζωή με τα κακοπληρωμένα προγράμματα, τους συνεχείς κόφτες στις συντάξεις και στις ανάγκες μας.

Από τους αγρότες βουτάνε τη σοδειά δίνοντας τους ψίχουλα από τις εξευτελιστικές τιμές που διαμορφώνει η “ελεύθερη” καπιταλιστική αγορά, μετις επιδοτήσεις – ενισχύσεις να μειώνονται, μετη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές να αυξάνονται, μετις ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο  να μηναποζημιώνονται.

Παράλληλα,  για τους επιχειρηματικούς ομίλους έχουν ζεστό χρήμα με νέους νόμους, ένταξη σε χρηματοδοτικά πακέτα, νέες φοροαπαλλαγές. Στο ρυθμό των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και επιζητούν τα μνημόνια διαρκείας, αλλά και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός μας θέλουν στην αδράνεια, στο συμβιβασμό, στη μοιρολατρική αποδοχή της βαρβαρότητας.

Χρειάζεται τώρα να δυναμώσει η αγωνιστική μας δράση.

 

  • Ø      Δίνουμε αγωνιστική διέξοδο και περιεχόμενο απέναντι στη διαρκή επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση, την ΕΕ , το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό.
  • Ø      Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ

Περισσότερα

ΕΛΕΠΑ -Παράρτημα Δυτικών Συνοικιών: Δελτίο Τύπου για την έξωση στη Πετρουπολη

Είναι ντροπή! Ούτε 20 μέρες δεν πέρασαν από την προηγούμενη απόπειρα έξωσης της οικογένειας από...

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την άθλια επιχείρηση έξωσης ηλικιωμένης, με σοβαρά προβλήματα υγείας,...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα όπως ανακοίνωσε το Ε.Κ. ΕΥΒΟΙΑΣ και επιβεβαιώθηκε από την ΟΜΕ,...