Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών : Απόλυση συνδικαλιστή στο κέντρο αποκατάστασης Φιλοκτήτης – Ομίλου ΙΑΣΩ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Την Παρασκευή 30/6/2017 ανακοινώθηκε, από την εργοδοσία της Κέντρου Αποκατάστασης Φιλοκτήτης (όμιλος ΙΑΣΩ), σε συνάδελφο, μέλος της Διοίκησης του επιχειρησιακού Σωματείου, ότι

η σύμβαση εργασίας του, δεν θα ανανεωθεί, ανακοινώθηκε δηλαδή η απόλυσή του.

Η απόλυση αυτή επιχειρείται, σε μια περίοδο, που η εντατικοποίηση της εργασίας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η εξαντλητική δουλειά, τα ρεπό που κόβονται, η συστηματική καθυστέρηση καταβολής των μισθών έχουν οδηγήσει σε παραίτηση πολλούς συναδέλφους.

Η απόλυση είναι εκδικητική- συνδικαλιστική δίωξη

 

Η εργοδοσία της εταιρείας, για να μπορέσει να παγιώσει τις άθλιες συνθήκες εργασίας, καταφεύγει στην καταστολή, στην τρομοκρατία των εργαζομένων. Τους ενόχλησε η οργάνωση στο επιχειρησιακό σωματείο, η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της 17 η Μάη, η διεκδίκηση δικαιωμάτων.

 

Το κλαδικό σωματείο εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές Αθήνας, προχώρησε σε μαζική περιοδεία στο χώρο δουλειάς. Ζητήσαμε συνάντηση με την εργοδοσία, η οποία όχι μόνο δεν παρουσιάστηκε, αλλά πρόλαβε να καλέσει και την αστυνομία στο χώρο, προκειμένου να ενισχύσει το κλίμα τρομοκρατίας.

 

Δίνουμε τη μάχη, μαζί με τους συναδέλφους, μαζί με τα μέλη της Διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, να ακυρώσουμε την απόλυση, να σταματήσει η ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ Να πάρουν μέρος μαζικά την Γενική Συνέλευση που καλεί η Διοίκηση του επιχειρησιακού Σωματείου το Σάββατο 15 Ιούλη.

Καλούμε τις Διοικήσεις των σωματείων του κλάδου, να καταγγείλουν την συνδικαλιστική δίωξη, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, στον αγώνα του συναδέλφου.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 

  • ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ. ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

 

 

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλει η εργοδοσία

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, ενάντια στο νομοσχέδιο...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ελλείψεις σε μια σειρά φάρμακα, πολλά...