Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ ΑΕ : Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια την Πέμπτη 9 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, στην τελευταία δυνεδρίαση του αποφάσισε να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής μας, στα συλλαλητήρια που οργανώνουν την Πέμπτη 9 Νοέμβρη σε δεκάδες πόλεις, ταξικά σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες. Η συμμετοχή όλων μας θα αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης και προετοιμασίας απεργιακής κινητοποίησης, κόντρα στους σχεδιασμούς κυβέρνησης – εργοδοτών.

” Όλοι στον αγώνα, ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός”

Στο πνεύμα αυτό, συντονιζόμαστε με το συνδικάτο και την ομοσπονδία μας (ΟΕΦΣΕΕ) και σας καλούμε να μην κάνουμε βήμα πίσω. Να απαντήσουμε αγωνιστικά, στα μέτρα που ήδη μας ματώνουν και σε όσα ετοιμάζεται να προσθέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο αντιλαϊκό ολποστάσιο μέσα από την τρίτη “αξιολόγηση”, τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2018 και ότι άλλο περιλαμβανει το “πακέτο” της “δίκαιης ανάπτυξης”.

Συνάδελφοι,

Ξεχωριστή σημασία ανάμεσα στις “εκκρεμότητες” της τρίτης “αξιολόγησης” έχουν οι αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και η προσπάθεια για επιβολή νέων εμποδίων στην κήρυξη απεργιών. Στο φόντο αυτό, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις προετοιμάζουμε την κλιμάκωση της πάλης μας με πανελλαδική απεργία.

Να πάρουμε υπόψη μας το γεγονός ότι, μέρος της αντεργατικής επίθεσης είναι και η όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας, με ευθύνη της κυβέρνησης, στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Γι΄αυτό, ανάμεσα στα αιτήματα των κινητοποιήσεων είναι η μη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους και η εναντίωση στις ΝΑΤΟικές εξοπλιστικές δαπάνες, που τελικά, μας υποχρεώνουν σε νέες σκληρές θυσίες.

Το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων για όσα μας “καίνε” :

  • Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ.
  • Αυξήσεις στους μισθούς
  • Κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων

Αυτή την περίοδο οι κινητοποιήσεις μας, με αιχμή τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις με μισθούς και μεροκάματα, με βελτίωση των όρων δουλειάς, αποτελεί πεδίο σύγρουσης με τους εργοδότες του κλάδου μας. Μιας σύγκρουσης που εξελίσσεται και σε άλλους κλα΄δους, μιας και τα αφεντικά είναι ενωμένα όταν αντιμετωπίζουν τους εργάτες.

Και γι αυτό διαδηλώνουμε, ταξικά ενωμένοι, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στις 18.30 στο Σύνταγμα και σε άλλες πλατείες μεγάλων πόλεων πανελλαδικά προετοιμαζόμενοι για απεργιακές κινητοποιήσεις, αν χρειαστεί.

Περισσότερα

Κάλεσμα Ομοσπονδιών και Συνδικάτων Αττικής για Συλλαλητήριο 17 Δεκέμβρη στις 12.30 μμ στο Σύνταγμα

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,...

Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης :Καταγγελία για απόλυση συναδέλφου στην Θεσσαλονίκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης καταγγέλλει και καταδικάζει την προκλητική και εκδικητική...

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών του σωματείου ΠΕΠΡΝ

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, είναι αλληλέγγυα στον αγώνα των ναυτεργατών του σωματείου...