Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής: Όλοι στη Γενική Συνέλευση 9 Σεπτέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Κυριακή, 9/9 στις 18:00 στα γραφεία μας Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος

Απέναντι στο υποτιθέμενο τέλος των μνημονίων, τις συνεχιζόμενες πολιτικές που…

έκαψαν ζωντανούς ανθρώπους στο Μάτι, όπως τους έπνιξαν στη Μάντρα, που

συνεχίζουν να διαλύουν τα εργασιακά μας δικαιώματα γενικά αλλά και στον κλάδο με το νέο κανονισμό του ΕΟΠΠΥ σχετικά με την ασφαλιστική κάλυψη των ειδικών θεραπειών που γίνονται στα ιδιωτικά κέντρα ειδικής αγωγής αλλά και την διάλυση των ΚΕΔΔΥ.

Οργανώνουμε την πάλη μας!

Κλιμακώνουμε με τη συμμετοχή μας στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

στις 13 Σεπτέμβρη, στις 7 μμ στην Ομόνοια!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σου ευχόμαστε και φέτος υγεία και αντοχή στο δύσκολο έργο σου!

Δυστυχώς μέσα στις φωτιές με τις οποίες η πολιτική του κέρδους σκότωσε 98 συνανθρώπους μας στο Μάτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοίμασε νέα επίθεση στον κλάδο μας και γενικότερα στην εκπαίδευση. Συγκεκριμένα μέσα στο καλοκαίρι συνέχισε το έργο από εκεί που το άφησε το Γενάρη του 2017. Μετά τις τότε περικοπές κατά 48% στην ειδική αγωγή η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει κι άλλο τις χρηματοδοτούμενες από τον ΕΟΠΥΥ θεραπείες, να καταργήσει ειδικότητες και να μετατρέψει τα ΚΕΔΔY από κέντρα διάγνωσης και υποστήριξης σε μια υπηρεσία – πολυμηχάνημα τα ΚΕΣΥ που θα μοιράζει εκθέσεις αξιολόγησης – ανάμεσα σε πολλές άλλες αρμοδιότητες, και με την περιορισμένη σύνθεση που προβλέπεται. Και αυτό αφού πρώτα το παιδί έχει παρακολουθήσει το τυπικό σχολείο και αφού οι εκπαιδευτικοί της τυπικής εκπαίδευσης έχουν εξαντλήσει όλα τα μέσα και μεθόδους που διαθέτουν, τότε θα μπορούν να το παραπέμπουν στα ΚΕΣΥ… Αφού δηλαδή θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για το παιδί.

Μάλιστα, τολμάν να λένε ότι ασκούν κοινωνική πολιτική, ότι έχουν αριστερό πρόσωπο και ότι καταπολεμούν τη διαφθορά. Κρύβουν ότι αυτοί και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν φέρει την ειδική αγωγή και μαθησιακή αποκατάσταση σε αυτή την κατάσταση. Ότι ο κοινός αριθμός των θεραπειών για όλα τα παιδιά υπάρχει επειδή ακριβώς αυτοί και οι προηγούμενοι δεν διέθεταν όλες τις απαραίτητες θεραπείες για τα παιδιά μέσω του ΕΟΠΥΥ. Άλλωστε, πως τολμάν και μιλάν για υπερθεραπείες όταν οι δημόσιες δομές έχουν πετάξει εκτός δεκάδες χιλιάδες παιδιά που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα απογευματινά κέντρα!

Δεν τσιμπάμε στα καλέσματα των εργοδοτών μας για κοινό αγώνα! Είναι απέναντί μας!

Έχουμε πια την εμπειρία του 2017! Κάθε κάλεσμά τους για δήθεν αγώνα είναι κάλεσμα για ενότητα στη σφαγή των δικαιωμάτων μας είτε για την αύξηση, είτε για την θωράκιση των κερδών τους!!! Τότε, μας έδιναν ραντεβού στο Υπουργείο και μες στα κέντρα μας έλεγαν για αναγκαία μέτρα για τη σωτηρία της επιχείρησης που δήθεν είναι και δικιά μας! Για δουλειά άνευ αποδοχών, για μειώσεις μισθών, για απολύσεις! Αργότερα, μας καλούσαν να υπογράψουμε χαρτιά που τους απήλλασσαν από τις εργοδοτικές εισφορές στον ΕΦΚΑ (εργασία σε 3 εργοδότες). Οι δήθεν φίλοι μας, που δε μας πλήρωναν ούτε εποπτείες, ούτε επιστημονικές ομάδες! Εκείνοι που δήθεν ανησυχούν για τη δωρεάν ειδική αγωγή αν και δεν έχαναν ευκαιρία να τα παίρνουν από την τσέπη κάθε γονιού καθώς τα λεφτά του ΕΟΠΥΥ είναι πολύ λίγα για τις ορέξεις τους. Και όσο τα λεφτά που πληρώνουν οι γονείς μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων θυσιάζονται στην κερδοφορία των επιχειρηματικών κι εφοπλιστικών ομίλων, οι εργοδότες θα προτιμήσουν να τα πάρουν σε μεγαλύτερες ακόμα δόσεις από τις τσέπες των γονιών.

Άλλωστε δεν κόπτονται για το ότι ήδη οι γονείς πληρώνουν από την τσέπη τους τη διαφορά που δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ. Κόπτονται γιατί δεν τους έχουν ακόμα καθορίσει το χρόνο πληρωμής των voucher, για τα clawback και τα rebate που μπορεί να απαιτήσουν, για τους κλειστούς προϋπολογισμούς που βάζουν φρένο στα κέρδη τους.

Αυτή η κατάσταση είναι ένα δείγμα από το τέλος των μνημονίων που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση!

Τα άλλα είναι μια πληθώρα μέτρων με τα οποία η κυβέρνηση γιορτάζει το υποτιθέμενο τέλος! Με τη συνέχιση της ισχύος των 700 εφαρμοστικών νόμων, με την περαιτέρω διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, με μια σειρά φορολογικές επιβαρύνσεις και περικοπές των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων. Είναι αυτή η πολιτική που κλέβει από τους κόπους μας για τα κέρδη των μεγάλων ομίλων και μας αφήνει απροστάτευτους απέναντι στα σχέδια για αύξηση των κερδών τους!

Ενάντια σε αυτή την πολιτική υψώνουμε τείχη χτίζοντας συμμαχία με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα το ΠΑΜΕ, που ενώνει όλους τους εργάτες, τους εργαζόμενους που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πουλάν για ψίχουλα την εργατική τους δύναμη για να κερδοφορούν οι εργοδότες, με τον ενιαίο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ, που μαζί θα σηκώσουμε το βάρος της μάχης ενάντια στη διάλυση των θεραπειών και της θωράκισης ή αύξησης της κερδοφορίας των ιδιοκτητών, με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, τη ΣΕΑΑΝ ενάντια στην περικοπή των επιδομάτων, τη διάλυση της προνοιακής πολιτικής και των κοινωνικών παροχών που επιβάλλει η κατά τα άλλα….”φιλολαϊκή” μεταμνημομιακή πολιτική.

Στις 13 του Σεπτέμβρη δίνουμε τη μάχη για:

  • Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, την επαναφορά και υποχρεωτικότητα των κλαδικών ΣΣΕ. Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με βάση τις προτάσεις του σωματείου μας!

  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών, βασικών αναγκών. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

  • Υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι. Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!

  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ από το κράτος και καταβολή των χρωστούμενων στους αυτοαπασχολούμενους και στις οικογένειες για τις θεραπείες των παιδιών τους.

  • Κατάργηση της αυτασφάλισης, της πλανόδιας εργασίας, της εξαντλητικής εργασιακής ευελιξίας.

  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στον κλάδο. Δημόσια δωρεάν, υψηλού επιπέδου ειδική αγωγή και αποκατάσταση που θα καλύπτει με αποκλειστική ευθύνη του κράτους όλες τις ανάγκες χωρίς κανέναν αποκλεισμό.

  • Να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών – λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.

  • Να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.

 

Περισσότερα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την Αθηνά Ζύμαρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την δημοσιογράφο...

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...