Σωματείο Εργαζομένων Πα. Γ.Ν.Η. : Καλούμε σε 4ωρη Στάση Εργασίας και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις τη μέρα ψήφισης του Πολυνομοσχέδιου!

Δημοσιεύτηκε στις

Κάτω τα χέρια από την απεργία!

Καλούμε σε 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις τη μέρα ψήφισης του Πολυνομοσχέδιου!

Η απεργία στις 14 Δεκέμβρη και οι κινητοποιήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος ήταν μια αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Τώρα απαιτείται συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης!!

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει πάρα πολύ σύντομα για ψήφιση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης. Θα περιλαμβάνει και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (τροπολογία που απέσυρε προσωρινά κάτω από τις οξυμένες αντιδράσεις των εργαζομένων), επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του.

Οι συνέπειες των μέτρων για τους εργαζόμενους θα είναι μεγάλες.

Προχωρούν σε ουσιαστική κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών για τους εργαζόμενους (βλ. κατάργηση της έκπτωσης 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες, η περικοπή του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης κατά 50% κ.ά).

Προχωρούν τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων έως το τέλος του έτους, που θα αποτελέσει τον «προθάλαμο» για να περικοπεί το 2019 μέρος της «προσωπικής διαφοράς».

Προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα οδηγούν χιλιάδες λαϊκές κατοικίες στα χέρια των τραπεζών και γι΄ αυτό ψήφισαν τροπολογία που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και οδηγεί σε φυλάκιση έως και 6 μήνες.

Δε θα τους αφήσουμε να τσακίσουν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός που ψηφίστηκε προβλέπει μεγάλη μείωση επιχορήγησης στα Δημόσια Νοσοκομεία (μείον 363 εκατ. ευρώ) και στον ΕΟΠΥΥ (μείον 230 εκατ. ευρώ). Για τις άκρως αναγκαίες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (νοσηλευτών, διοικητικών, τεχνικών, επιστημονικού, παραϊατρικού κλπ) ούτε λόγος!! Μόνο στο ΠαΓΝΗ υπάρχουν 550 κενές οργανικές θέσεις. Οι δυσμενείς επιπτώσεις θα είναι αδιαμφισβήτητες και στους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, αλλά και στους μόνιμους, αφού η στόχευση είναι η σταδιακή «απεμπλοκή» της μισθοδοσίας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η υπόσχεση για μαζικές προσλήψεις γιατρών μεταφράζεται ως εξής: το 2017 προκηρύχτηκαν 1.200 θέσεις μονίμων επιμελητών (πανελλαδικά), αλλά καλύφθηκαν 400 κι αυτές κυρίως, από παλιές προκηρύξεις που «έτρεχαν» στο μεταξύ (δηλ. των ετών 2007-2013) και οι οποίες τώρα πια έχουν παγώσει με εντολή υπουργού! Ας πάρουμε υπόψη και τα κενά σε μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ (περίπου 150 μόνο στο ΠαΓΝΗ).

Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση να επιβάλουμε το δίκιο μας. Να παλέψουμε για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας. Μόνο οι οργανωμένοι, μαζικοί αγώνες μπορούν να βάλουν εμπόδια, αυτό φοβούνται, μόνη δύναμη η οργάνωσή και η συμμετοχή μας.

  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων.

  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, από το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.

  • Κατάργηση της Τροπολογίας που ποινικοποιεί τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς. 

  • Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.

  • Αύξηση των δαπανών για την Υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία –πρόνοια. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.

Για το Δ.Σ.

 

Περισσότερα

Κάλεσμα Ομοσπονδιών και Συνδικάτων Αττικής για Συλλαλητήριο 17 Δεκέμβρη στις 12.30 μμ στο Σύνταγμα

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,...

Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης :Καταγγελία για απόλυση συναδέλφου στην Θεσσαλονίκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης καταγγέλλει και καταδικάζει την προκλητική και εκδικητική...

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών του σωματείου ΠΕΠΡΝ

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, είναι αλληλέγγυα στον αγώνα των ναυτεργατών του σωματείου...