Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ : Όλοι στην Απεργία στις 30 Μάη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε εχτές η έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου οπού έγινε συζήτηση πως θα προχωρήσουμε για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας μετά και την αρνητική στάση της εργοδοσίας.

Σ΄αυτήν αποκαλύφθηκε η αντεργατική πολιτική της ΕΒΓΑ, που έχει στόχο την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, στην παραπέρα εκμετάλλευση ώστε να θησαυρίζουν ακόμη περισσότερο από την δουλειά εκατοντάδων εργαζομένων στο εργοστάσιο.

 Ακόμα αποκαλύφθηκε ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΜΕΤΑ) που κήρυξε απεργία για τις 30 Μάη μαζί με τους εργοδότες, που την βάφτισε «κοινωνική συμμαχία» και «μέρα πανεθνικής δράσης».

Απεργία που το περιεχόμενο της είναι η ικανοποίηση της ανταγωνιστικότητας και την κερδοφορίας των εργοδοτών, των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που έβαλαν εμπόδιο στην οργάνωση του αγώνα ώστε να περάσουν τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης και το χτύπημα την απεργίας από την κυβέρνηση τον Γενάρη.

Είναι αυτοί που αποκηρύσσουν την απεργία, ως μορφή αγώνα και προτάσσουν το «κοινωνικό διάλογο» ως την μόνη και καλύτερη λύση για τους εργαζόμενους.

Είναι οι ίδιοι που υπόγραψαν να συνεχιστεί το αίσχος των 586-511 ευρώ στο κατώτερο μισθό, με την νέα Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.

Είναι αυτοί που συμμετέχουν στα φόρουμ και τις Γενικές Συνελεύσεις του ΣΕΒ δηλώνοντας σύμμαχοι τους.

 Συναδέλφισσες-συνάδελφοι και εδώ στο εργοστάσιο εκφράζονται αυτές οι δυνάμεις.

Μαζί με τον μηχανισμό της εργοδοσίας, κάνουν ύπουλη δουλειά, βάζουν εμπόδια στην διεκδίκηση για αυξήσεις στους μισθούς, στα επιδόματα μέσω Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Χρησιμοποιούν όλες τις μεθόδους και πρακτικές, τρομοκρατούν, φοβερίζουν, δείχνοντας την ανεργία, σπέρνουν αμφιβολίες και σύγχυση ανάμεσα μας για την δράση του σωματείου και των ταξικών δυνάμεων που είναι στο διοικητικό συμβούλιο.

Υπονομεύουν ακόμη και την Γενική Συνέλευση με την μη συμμετοχή τους κάνουν τα πάντα να μην έρθουν σε επαφή με το σωματείο οι νέοι εργαζόμενοι που έρχονται για λίγους μήνες δουλειάς.

  Κάνουν προσπάθεια να απαξιώσουν την συλλογική δράση, προτάσσοντας τον ατομισμό υπηρετούν έτσι με τον καλύτερο τρόπο τα σχέδια της εργοδοσίας, που θέλει να χτυπήσει το σωματείο και όλα τα εργατικά δικαιώματα.

Από την άλλη το ΔΣ του σωματείου μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο εργοστάσιο δίνει καθημερινά την μάχη για αυξήσεις στους μισθούς, για καλύτερα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για νέες προσλήψεις, για την υπογραφή νέας κλαδικής ΣΣΕ που παλεύει η ομοσπονδία.

 Η διαφορά στο περιεχόμενο της πάλης και του αγώνα για καλύτερες μέρες είναι πλέον σε όλους ολοφάνερη, αποτυπώνεται στο σύνθημα ή με τους βιομήχανους ή με τους εργάτες.

Για αυτό και όποιος νιώθει αδικημένος, αδύναμος, απογοητευμένος πρέπει να αποφασίσει να στηρίξει και να στηριχτεί στο σωματείο το μοναδικό αποκούμπι μας.

Να στείλει στα τσακίδια τα τσιράκια της εργοδοσίας και τα ιδεολογήματα της.

Να μπουν περισσότεροι συνάδελφοι στον όμορφο αγώνα που δίνουμε, να δοκιμάσουν την τεράστια δύναμη που έχει η εργατική τάξη.

Την δύναμη της ανατροπής.

 

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

  • Επαναφορά και υποχρεωτικότητα των κλαδικών ΣΣΕ.

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

  • Υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με κατώτερο μεροκάματο 37,17 ευρώ, ξεπάγωμα όλων των επιδομάτων.

  • Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις ανάμεσα στην Ομοσπονδία και τους εργοδότες.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30ΠΜ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

(ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.00 ΣΤΗΝ ΠΛ.ΒΑΘΗΣ)

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

 

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...