Τετάρτη, Σεπτέμβριος 26

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης : Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη δράση και την οργάνωση των εργαζομένων!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς. Σε συνεργασία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, μπροστά στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης θέλει, να χτυπήσει το εργατικό κίνημα. Να χτυπήσει το δικαίωμα στη απεργία, την οργανωτική δομή του κινήματος, τον τρόπο με τον οποίο οργανώνονται οι εργάτες.

Ήδη στους δήμους μέσω της αντιδραστικής τροπολογίας της Γεροβασίλη επιχειρεί να περάσει με τον εκβιασμό και τη τρομοκρατία την κρατική αξιολόγηση. Οι συνάδελφοι έδωσαν μαζικά και αποφασιστικά την πρώτη απάντηση. Γύρισαν την πλάτη στα εκβιαστικά διλήμματα.Τα ποσοστά συμμετοχής στην αποχή είναι μεγάλα, παρά τις μεγάλες πιέσεις που δεχθήκαμε από μηχανισμούς της εργοδοσίας, την διασπορά ψεμάτων από ξεπουλημένους συνδικαλιστές και το κλίμα εκφοβισμού που καλλιεργήθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης.

Κυβέρνηση και ΣΕΒ, γνωρίζουν ότι η «ανάπτυξη» τους δεν έχει καμιά δικαιοσύνη. Στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στο περαιτέρω τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων. Γνωρίζουν ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται θα είναι ένας κόφτης διαρκείας για το λαό, νέας λεηλασίας στο λαϊκό εισόδημα και νέας συρρίκνωση δικαιωμάτων που θα συνοδεύσουν την ανάπτυξη των καπιταλιστικών κερδών. Παρά το γεγονός ότι και με το σημερινό νομοθετικό καθεστώς το 90% των απεργιών κρίνεται παράνομο στις δικαστικές αίθουσες, παίρνουν νέα μέτρα ενάντια στο εργατικό κίνημα. Αυτό δείχνει ποιος είναι ο πραγματικός τους φόβος, ποιος έχει τη δύναμη να ανατρέψει την νέα βαρβαρότητα που ετοιμάζουν να επιβάλλουν.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το κεκτημένο δικαίωμά μας να συζητάμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανωνόμαστε, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και στις αποφάσεις των σωματείων, στην καθημερινή διεκδίκηση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Κανείς μόνος απέναντι στο αστικό κράτος, στην αστική δικαιοσύνη και την εργοδοσία.Η απάντηση μας θα είναι Γενική Απεργία.

Για ένα κίνημα μαζικό και ατσαλωμένο από την καθημερινή πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, με σωματεία ζωντανά που θα συμμετέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας που δεν χωρούν στην ανάπτυξή τους.

 

Εκ του ΔΣ

Comments are closed.