Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών : Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών !

Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις!

Να φύγουν απ’ τη χώρα μας οι βάσεις του θανάτου

 

Το πρωί του Σαββάτου, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια στη Συρία, με τη στήριξη και ανοχή των ΝΑΤΟ – ΕΕ αλλά και κυβερνήσεων που υποκρίνονται τους «Πόντιους Πιλάτους», ανοίγοντας το δρόμο για τη νέα σφαγή. Η επίθεση αυτή για μια ακόμα φορά βασίστηκε σε διάφορα προσχήματα. Όμως πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι ο ανηλεής ανταγωνισμός των μακελάρηδων των λαών για τον έλεγχο των πηγών Ενέργειας, των αγορών και των δρόμων μεταφοράς. Έλεγχος που προϋποθέτει «φιλικά» καθεστώτα ή χάος, όπως είδαμε στη Λιβύη και στο Αφγανιστάν.

Με αυτή την επίθεση περνάμε σε νέα φάση κλιμάκωσης των ανταγωνισμών στην περιοχή, αλλά και γενικότερα, καθώς συγκεντρώνονται τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις, από όλες τις μεριές του κόσμου, με το χέρι στη σκανδάλη. Ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους όλων των χωρών, όπως και της Ελλάδας είναι μεγάλος.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καλεί κάθε συνάδελφο να καταγγείλει τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτό το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –

ΑΝΕΛ, που μιλώντας για «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας», έχει κάνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα και την αρμάδα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Συνεργάζεται με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Συμμετέχει στο ΝΑΤΟ που έχει σβήσει τα σύνορα στο Αιγαίο και αξιοποιεί τις αξιώσεις της Τουρκίας για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας.

 

Οι αντεργατικές πολιτικές στο εσωτερικό της κάθε χώρας πηγαίνουν παράλληλα με την εξωτερική πολιτική των προκλητικών φιλοπόλεμων δηλώσεων και των εμπορικών ανταγωνισμών, των οικονομικών πολέμων. Ο πόλεμός τους είναι η συνέχεια της Ειρήνης τους.

 

Η πολιτική τους γεννά φτώχεια – πολέμους – προσφυγιά.

 

Άμεση συνέπεια της γενίκευσης του πολέμου θα είναι ο νέος μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Για μια ακόμα φορά ακούμε «κορώνες φιλανθρωπίας» για το  νέο κύμα προσφύγων, από αυτούς που το προκαλούν.

 

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα είναι κίνδυνος για το λαό. Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας τώρα πρέπει μαζικά να ορθώσουμε μέτωπο ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που δολοφονούν λαούς, αλλάζουν τα σύνορα, οδηγούν ολόκληρες χώρες και περιοχές στο χάος και την καταστροφή για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Γιουγκοσλαβία, Ουκρανία…

 

Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

 

Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

 

Απέναντι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, οι εργαζόμενοι έχουμε να αντιτάξουμε τις αξίες της φιλίας και της Αλληλεγγύης.

 

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

 

  Για την τελική νίκη των λαών

 

Καλούμε σε:

 

  • Συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη 17 Απρίλη στις 19.00 στο Σύνταγμα. Προσυγκέντρωση στις 18.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

 

Comments are closed.