Σάββατο, 16 Οκτωβρίου

Σχόλιο Γραμματείας Νέων με αφορμή την συνάντηση νέων ευρωπαίων συνδικαλιστών με την Μέρκελ

0
image_pdfimage_print

 

Είναι προκλητικό αυτοί που μέσα από το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ διαχειρίζονται δεκάδες προγράμματα κακοπληρωμένης δουλειάς, και τα αξιοποιούν σαν μοχλό πίεσης για την κατάργηση των ΣΣΕ, να μιλάνε για «μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία».

Είναι προκλητικό να μιλούν για αξιοπρεπή εργασία αυτοί που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και για να σώσουν τα κέρδη των εργοδοτών από την κρίση, αποδέχονται και διευκολύνουν την κυβέρνηση στο στόχο της να ζούμε όλοι με 586 ευρώ και οι νέοι με 511.

Το πρόβλημα τους είναι ότι στα προγράμματα που έχει εξαγγείλει η ΕΕ για την «αντιμετώπιση» της ανεργίας των νέων είναι ότι υλοποιούνται «χωρίς διαβούλευση με τα συνδικάτα και την κοινωνία».

Κοροϊδεύουν τους νέους εργαζόμενους, άνεργους, μισοάνεργους που καταδικάζονται στην περιπλάνηση από δουλειά σε δουλειά, από επιχείρηση σε επιχείρηση, από την δουλειά στο θρανίο και την πάλι στην ουρά του ΟΑΕΔ.

Κοροϊδεύουν τους νέους που ζουν την φτώχεια, την απληρωσιά, την ανασφάλιστη εργασία ότι μπορούν να τα βρουν εργοδότες και εργαζόμενοι, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι.

Ανάπτυξη σημαίνει τσάκισμα των μισθών, της σταθερής δουλειάς και των ωραρίων. Τζάμπα εργασία για τ’ αφεντικά, δουλειά χωρίς δικαιώματα για κάθε νέο και νέα. Μόνο έτσι ενισχύουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Κάνουν κριτική ότι η πολιτική που χαράχτηκε με τα μνημόνια απέτυχε. Η αλήθεια είναι ότι ήταν αποτελεσματική για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, γιατί χτύπησε το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά, στην ασφάλιση, έκανε πιο φθηνή την εργατική δύναμη.

Κανένας νέος να μην ξεγελαστεί από τα κλαψουρίσματα της ΓΣΕΕ και της Γραμματείας των Νέων της. Κάθε νέος έχει συμφέρον να δυναμώσει τον αγώνα. Με την οργάνωση του και την συμμετοχή του στα συνδικάτα και τα σωματεία δυναμώνοντας το ΠΑΜΕ, για να υπερασπίσει την ζωή του.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ώστε:

Κανένας νέος να μην δουλεύει με μισθό κάτω από 751 ευρώ. Να καταργηθεί ο διαχωρισμός των εργαζόμενων με βάση την ηλικία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Μισθός και ασφάλιση από την πρώτη μέρα στην δουλειά.

Ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης για τους άνεργους και τις οικογένειες τους.

Η Γραμματεία Νέων

Share.

Comments are closed.