Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας : Για μία ακόμη φορά στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους Χαλυβουργούς που με τη στάση τους έδειξαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλουμε την απαράδεκτη – αντιδραστική απόφαση της αστικής δικαιοσύνης ενάντια στους 5 χαλυβουργούς, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 7 μήνες φυλάκιση για τον ηρωϊκό, απεργιακό αγώνα που έδωσαν μαζί με τους συναδέλφους τους, πριν από 6 χρόνια στην “Χαλυβουργία Ελλάδος” και κράτησε πάνω από 9 μήνες!

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από μηνύσεις απεργοσπαστών και ανθρώπων της εργοδοσίας, με την πλήρη στήριξη του Μάνεση, των βιομηχάνων και της υπόλοιπης αστικής τάξης. Καταδίκασε τους Χαλυβουργούς γιατί ζητούσαν τα αυτονόητα. Δουλειά με μισθούς και δικαιώματα που να πατάνε στις σύγχρονες ανάγκες αλλά και το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία που το τελευταίο διάστημα έχουν λυσσάξει να καταργήσουν.

Για μία ακόμη φορά στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους Χαλυβουργούς που με τη στάση τους έδειξαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και στην αστική δικαιοσύνη πως όσες ποινές κι αν επιβάλουν, δεν θα αμαυρώσουν έναν αγώνα που ξεκίνησε μέσα στο χώρο δουλειάς, από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και κράτησε με μαζικές διαδικασίες για πάνω από 9 μήνες, με όπλο το δίκιο τους και τη στήριξη εκατοντάδων σωματείων μέσα κι έξω από τη χώρα.


Η Διοίκηση

 

 

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...