Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου : Όλοι στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την ημέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα φέρει στη Βουλή για ψήφιση τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα φέρει στη Βουλή για ψήφιση τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης με αιχμή το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος.

Η Απεργία πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε συναδέλφου, πρέπει να είναι η απάντηση στα νέα μέτρα που φέρνουν για τα λαϊκά στρώματα. Στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζεται πέρα απ’ το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα, θα συμπεριλαμβάνονται νέα φοροληστείας, περικοπές των κονδυλίων για τις στοιχειώδης κοινωνικές ανάγκες, χτύπημα όσων εργατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει. Όλα αυτά την στιγμή που θεσμοθετούνται νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους με φοροαπαλλαγές, ζεστό χρήμα για επενδύσεις, που καταργούνται όποια εμπόδια υπάρχουν στην δράση του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη.

Στον κλάδο έχουμε πείρα από μία σειρά επιχειρήσεις που απολαμβάνουν κρατικών και κοινοτικών επιδοτήσεων με ζεστό χρήμα για να αναπτύξουν την κερδοφορία τους και ταυτόχρονα αξιοποιούνε στο μέγιστο τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις και την αντικατάσταση μόνιμων συναδέλφων με ενοικιαζόμενους, τις καθυστερήσεις πληρομών. Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την βαρβαρότητα και τη φτώχεια, τη λογική ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Αν ίσχυε άλλωστε αυτό, δε θα κόπτονταν να βάλουν εμπόδια στην κήρυξη απεργιών.

Η απεργία είναι όπλο των εργατών, που δεν πρόκειται να το καταθέσουμε!

Να μην περάσει το αφήγημα της κυβέρνησης για την δήθεν «δίκαιη ανάπτυξη» που έρχεται και στηρίζει αυτό τον ισχυρισμό με διάφορα έκτακτα επιδόματα που ανακυκλώνουν τη φτώχεια. Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν αυτή την πολιτική θέλουν ο λαός να συμβιβαστεί με τη μοίρα που του ετοιμάζουν, να παραιτηθεί από τις διεκδικήσεις και να στηρίξει τους στόχους του κεφαλαίου για την καπιταλιστική ανάπτυξη. Η συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων με την επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές και τα εργατικά δικαιώματα είναι μονόδρομος για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας. Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεσή της με τον νόμο ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα και τη συνδικαλιστική δράση.

Των εργατών δουλειά η οργάνωσή τους.

Έξω το κράτος απ΄ την υπόθεσή τους.

Η υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής προϋποθέτει τη θωράκιση των κατασταλτικών μηχανισμών, τον αφοπλισμό του εργατικού κινήματος ώστε να βρεθούν οι εργαζόμενοι ανοργάνωτοι στα νύχια των εργοδοτών. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν η ίδια κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία που προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία για όσους αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς. Ακόμα και στο δικό μας κλάδο, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν δύο μηνύσεις από εργοδότες ενάντια στο Συνδικάτο, με στόχο να παρεμποδίσουν τη συνδικαλιστική μας δράση.

Συμπαραστάτες στην προσπάθεια να περάσει η κυβέρνηση τα μέτρα με τις λιγότερες αντιδράσεις έχει τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ. Αυτούς που με άθλια επιχειρήματα στη ΓΣΕΕ απέρριψαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων να κηρυχθεί πανεργατική απεργία όταν το πολυνομοσχέδιο έρθει στη Βουλή. Η πλειοψηφία αυτών των δυνάμεων στηρίζει την καπιταλιστική ανάκαμψη, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι αυτοί που ενισχύουν την αυταπάτη ότι κάτι καλύτερο θα ακολουθήσει τα μνημόνια, που σπέρνουν την απογοήτευση και την μοιρολατρία στους εργαζόμενους.

Καλούμε του εργαζόμενους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να αναλάβουν δράση προκειμένου να ανοίξει συζήτηση σε κάθε χώρο δουλειάς για τα νέα μέτρα που φέρνει η τρίτη αξιολόγηση. Είμαστε σε ετοιμότητα ώστε να υλοποιήσουμε την απόφαση για απεργία όποτε η κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

 Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να δώσει η εργατική τάξη τη δική της απάντηση στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. Παλεύουμε όχι μόνο για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής και των μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση αλλά διεκδικούμε τις απώλειες που είχαμε, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

 

Όλοι στην 24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ

την ημέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

θα φέρει στη Βουλή για ψήφιση τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης

 

Αγωνιστικά η Διοίκηση

 

 

 

Comments are closed.