Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου: Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, 9 ΝΟΕΜΒΡΗ, 18.30 στο Σύνταγμα

Δημοσιεύτηκε στις

Προσυγκέντρωση του κλάδου 18:00στην Πλ. Κάνιγγος

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η Κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, σχεδιάζουν νέα μέτρα εις βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Οι «εκκρεμότητες» της τρίτης «αξιολόγησης» έχουν ως πυρήνα τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στη συλλογική πάλη και του δικαιώματος στην απεργία. Προσπαθεί να φυλάξει τα νώτα της, διότι γνωρίζει ότι η “δίκαιη ανάπτυξη” που προωθεί και υπερασπίζεται, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΔΕ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ 

θΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Με οδηγό την πείρα από την επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, τη νέα φοροεπιδρομή, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, τη θηλιά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σε κάθε εργατικό-λαϊκό σπίτι, να οργανώσουμε την άνοδο των αγώνων για την αντεπίθεση.

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη δεν είναι μια τουφεκιά στον αέρα, αλλά μια μάχη στην οποία οι εργάτες του κλάδου πρέπει να πάρουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε χώρο δουλειάς, για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για την Υγεία και Ασφάλεια. Μια μάχη που συνδέεται συνολικά με στις συντάξεις, στις παροχές, τα επιδόματα κ.ο.κ., συνδέεται αντικειμενικά με την πάλη ενάντια στο συνολικό αντεργατικό πλαίσιο και για αυτό αποτελεί ένα βασικό σημείο αντιπαράθεσης με τη μεγαλοεργοδοσία και τις δυνάμεις που την υπηρετούν. Είναι σημαντική παρακαταθήκη, για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

Διεκδικούμε:

 • ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.

 •  Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
 •  Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων Λιθογράφων, Βιβλιοδετών, Χαρτοποιίας.
 •  Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
 •  Να καταργηθούνε τα γραφεία ενοικίασης εργαζομένων.
 •  Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων.
 •  Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
 •  Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
 •  Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
 •  Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
 •  Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

 

Αγωνιστικά

Η Διοίκηση

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Αποκλειστικά δωρεάν και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

           Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού...

Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής: Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει το τελειωτικό χτύπημα στη Δημόσια Υγεία. Το νομοσχέδιο...