Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας : «DROP και COSCO ακούστε το καλά, χωρίς υπογραφή κανένας για δουλειά».

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ.Σ του Συνδικάτου μας, από σήμερα και για όσο θα συνεχίζετε ο Δίκαιος αγώνας των αδελφών μας στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «COSCO», ως πρώτο μέτρο αλληλεγγύης αποφάσισε τις ανακοινώσεις ή τα δελτία τύπου που θα βγάζουμε να ξεκινούν και να τελειώνουν με το παραπάνω σύνθημα.

Παράλληλα δηλώνουμε πως αποτελεί ντροπή και αίσχος η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά που έτρεξε να εκδικάσει μέσα σε λίγες ώρες τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η κινέζικη πολυεθνική COSCO εναντίον του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, αλλά και ο ΟΛΠ κατά του σωματείου των λιμενεργατών και να βγάλει την απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Οι τρομοκρατικές πρακτικές της Cosco και του ΟΛΠ εναντίον του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων και η «επιβράβευση» τους από τα δικαστήρια, αποτελεί ξεγύμνωμα των παραμυθιών που παπαγαλίζει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η Υπουργός εργασίας περί δήθεν επαναφοράς των Συλλογικών Συμβάσεων και λοιπά «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Κυβέρνηση, εργοδότες και τα τσιράκια τους πήραν μαχητική απάντηση στις 30/5 από την μαζική συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων στην Απεργία με τα ταξικά συνδικάτα. Η τρομοκρατία και οι συκοφαντίες της COSCO πήραν απάντηση από τους εργαζόμενους που νέκρωσαν το Λιμάνι και ομόφωνα αποφάσισαν συνέχιση της Απεργίας, με το σύνθημα «Τα δικαστήρια τους δεν μας φοβίζουν».

Η καρδιά μας χτυπά στον Πειραιά. Το μυαλό μας είναι στα αδέλφια μας και στον δίκαιο αγώνα τους. Τους καλούμε να διαφυλάξουν την ενότητα και δηλώνουμε απλοί στρατιώτες στις αποφάσεις τους που αποτελούν «φάρο» για όλη την εργατική τάξη.

Απαντάμε με όπλο μας την Αλληλεγγύη και τον μαζικό, συλλογικό αγώνα για τα δικαιώματα μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάργηση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου, των νόμων και των διατάξεων που ψήφισε η κυβέρνηση με τη στήριξη των κομμάτων του κεφαλαίου.

Οργανώνουμε την πάλη μας βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

«DROP και COSCO ακούστε το καλά, χωρίς υπογραφή κανένας για δουλειά».

Περισσότερα

Σωματείο Vodafone – 360connect: Όλοι στην γενική συνέλευση του Σωματείου, Τρίτη 23/9 18:30

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το 13ωρο ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΤΡΙΤΗ 23/9...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Ν.Χανίων: Συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 18/9 με απαίτηση την αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου

Ανακοίνωση συμμετοχής στην κινητοποίηση στις 18/9 με απαίτηση την αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης του...

ΕΚ Άρτας – ΕΕΤΕ: Εικαστική έκθεση – Αντιπολεμικό 10ημερο 19 με 30 Σεπτέμβρη στη Δημοτική Πινακοθήκη Γ. Μόραλης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Εικαστική έκθεση – Αντιπολεμικό 10ημερο: 19 με 30 Σεπτέμβρη στη...